Några ord och handlingar som betyder så mycket

Publicerat: 8 maj, 2014 i Politik

Jag måste få berätta om något som betytt/påverkat mig mycket de senaste dygnet.

Som du säkert vet så cirkulerar det en hel del både medvetna och omedvetna missförstånd kring regeringens förslag till LBU-program. Det surras och snackas runt ön och tyvärr är det mesta inte baserat på fakta utan det är ”tyckande och känslor” som styr debatten i en negativ riktning. Det är förståeligt att det blir så eftersom programmet är oerhört komplext, men den tyvärr onyanserade debatten medför att det positiva som finns i programmet inte kommer fram och diskussionen i ”det allmänna rummet”, på sociala medier och i tidningarna inte alltid är riktigt rumsren och i många fall extremt vinklad där aktiva missförstånd blivit sanningar.

Beslutet att skicka programmet till kommissionen tas nästa vecka på tisdag och vi håller som bäst på med justeringar, förändringar och anpassningar för att göra ett bra program ännu bättre. Det finns inte många ställen i världen som det satsas så mycket på lantbruket och livsmedelsindustrin som det görs på Åland. Jag kommer återkomma till det, om några dagar. 

bild (4)Även om jag blivit van och lärt mig under årens lopp att försöka vara som en gås, som vattnet rinner av när det hälls på, så är det klart att när högtryckssprutorna blåser för fullt ifrån alla håll, så håller inte alltid fjäderdräkten tät och de senaste dagarna har ärligt talat varit lite tuffa. Men det är inte det jag ville berätta om, utan jag vill berätta om fem personer oberoende av varandra som förmodligen känt på sig att det varit lite tuffare än vanligt och gjort något som verkligen betyder mycket för mig.

Vissa av dessa personer vet jag vem är, andra är helt obekanta och någon helt anonym men här är två exempel på vad jag fick idag.

Till alla er som tagit initiativet och givit av era tankar, tid, meddelanden och lappar de senaste dagarna vill jag säga:

Tusen, tusen tack. Ni anar inte hur mycket era tankar och handlingar betyder. Tack igen.

bild (6)

 kommentarer
  1. […] sätt att skicka ut ett pressmeddelande fem minuter innan min presentation om LBU-programmet Maj – när det var som tuffast och jobbigast med hela LBU-programmet skrev jag det här […]

    Gilla

  2. […] Som du kanske vet så har jag funnits på nätet sedan 1999 och bloggat innan ens bloggen som fenomen fanns. Ibland mer och ibland mindre dock konstant sedan 2006. Tittade igenom statistikverktyget som finns i WordPress och konstaterar att det blivit nästa 1300 inlägg sedan 2006. Vissa inlägg har fått många läsare, andra färre. De fem mest lästa inläggen de senaste halvåret är följande: Plats 1. Om ”bankskatten” Plats 2. Om ett bra exempel på modern företagsamhet Plats 3. Om en åländsk evenmangskalender Plats 4. Om när centern skickar ett pressmeddelande om LBU-programmet Plats 5. Om små ord och handlingar som betyder så mycket […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s