#10000kladdkakor

instaJag började baka kladdkakor för ungefär tre år sedan. Tanken då var att jag skulle göra 10.000 stycken innan jag dör. Jag hade egentligen aldrig bakat något innan så jag började med att läsa ett enkelt traditionellt recept, men insåg ganska omgående att hålla sig inom ramarna,  inte riktigt var min grej.

Jag beslöt att sluta leta recept på nätet, jag vill inte följa andra. Jag ville gå min egen väg och utveckla något eget. Inser nu genom 100-talet ”trial & error” att jag är inne på en väg som jag tror ingen annan vandrat. Jag har en lång bit innan jag är nöjd men varje resa börjar med ett steg.

Sättet att baka en traditionell kladdkaka till grundreceptet som jag utvecklat har inte många likheter även om socker, mjöl och ägg finns med. Utvecklingen och transformationen är en pågående process men från och med nu kallar jag resultatet av de 10000kladdkakorna för ”frillebakelser”

Om de kommer bli lika välkända som Napoleons eller Budapest:s får vi väl se, men någonstans skall man börja och målet skall man alltid ställa högt. Nu kör vi vidare.