Vårjakten

Publicerat: 28 januari, 2020 i Personligt

EU-domstolen meddelade i fredags att det pågående ärendet C-217/19 Europeiska kommissionen mot Republiken Finland gällande vårjakt på guding kommer att avgöras utan muntligt hörande av parterna och utan att generaladvokaten ger förslag till avgörande.

Ärendet har pågått under många år och intensifierats de senaste åren. Landskapsregeringen har svarat på många frågor skriftligt i flera omgångar och efter att den sista skriftliga delen av domstolsprocessen avslutades i september 2019 lämnade landskapsregeringen in en begäran om att domstolen även skulle hålla ett så kallat muntligt hörande, eftersom vi gärna vill bli hörda.

EU-domstolen meddelade under fredagen att ärendet kommer att avgöras utan det muntligt hörande och utan att generaladvokaten ger förslag till avgörande.
(Generaladvokater vid Europeiska unionens domstol är elva tjänstemän vid Europeiska unionens domstol som har till uppgift att helt opartiskt och oavhängigt avge juridiska yttranden, så kallade förslag till avgörande, när domstolen så beslutar).

Det har de rätt att göra och något vi måste finna oss i. Detta innebär att det skriftliga materialet ensamt kommer att ligga till grund för avgörandet och processen därmed är avslutad. Nu kan vi bara vänta på att domstolen kommer att offentliggöra domen.

Här har jag skrivit tidigare om fårfågeljakten
https://frille.com/2012/05/03/vafageljakts-fragor-svar/
https://frille.com/2012/03/11/varfageljaktens-hemligstampling/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s