Utedusch i -17 grader Celsius

Publicerat: 5 mars, 2018 i Personligt

IMG_3901
Jag skrev ett ganska långt inlägg om min bastu för någon månad sedan, du hittar det inlägget här>>.  En väldigt viktig bit i min bastuupplevelse är möjligheten till att kunna duscha. Utomhus. Året om.

Jag har den senaste tiden fått några frågor om min utedusch och om den fortfarande fungerar, trots att det varit kallar än på länge. Svaret på den frågan är. -”Japp, den fungerar ypperligt”.

Det finns dock några saker man måste göra för att den skall fungera klanderfritt. Efter varje användning måste man följa några väl utprövade knep för att säkerställa att den är redo nästa gång man önskar använda den.

Det första när man badat klart är att man måste öppna kranen, ta bort duschmunstycket  och sedan stänga av blandaren (som är i pannrummet). Därefter måste slangen kopplas bort ifrån blandaren och tömmas med självfall i golvbrunnen.

Det räcker dock icke längre (funkade de första åren) men jag har märkt att någonstans i slangen som går ifrån pannrummet till den gamla bagarstugan har en liten böj uppstått under årens lopp. Den lilla böjen förorsakar en liten vattensamling och när det blir under -3 grader ute fryser slangen. Händer det, är det slut duschat fram tills slangen tinar, vilket har irriterat mig väldigt mycket de gånger det hänt.

För att undvika detta ilandsproblem har jag hittat på ett lite okonventionellt sätt att hålla isen borta. Jag ger min utedusch en liten hutt ryssvodka efter varje användning. Efter att jag börjat med det har jag kunnat bada obehindrat fastän temperaturen de senaste veckorna gått ner till nästan -20 grader.

Kan sålunda konstatera att vodkan värmer mig mer på utsidan än den gör på insidan och att den gör betydligt mycket bättre för mitt välbefinnande när den är i slangen till min utedusch än vad den gör i min strupe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s