Mediaavgiftsdebatt med B.Lundberg.

Publicerat: 21 januari, 2011 i Uncategorized

Just kommit ifrån Åland24:s studio och en bandad debatt om regeringens förslag till mediaavgift. Hoppas kameran den här gången tar bort 10kg men det är nog en önskedröm :O)
Vill du veta i korthet vad jag anser om mediaavgiften så ser jag det såhär :

* Fortsättningsvis lika orättvist system när pensionärer, studerande, eller ensamstående måste betala lika mycket som en familj med flera inkomster. Att kunna följa med i nyhetsflödet och samhällsdebatten borde inte ha med ens ekonomi att göra, men det är precis vad denna medieavgift gör, förhindrar de med sämst inkomst att delta.

* Fortsättningsvis behålla ett komplicerat kontrollsystem där omkring 50.000 fakturor och påminnelser skall skickas, kontrollanter måste anställas för att bedöma ifall hushållet kan se på TV eller inte. Sätt de pengarna på att utöka utbudet istället.

* I vårt rättssystem är alla oskyldiga tills motsatsen bevisats, nu blir det tvärt om, nu är alla skyldiga tills de bevisar sig oskyldiga. Hur skall det fungera i praktiken?

*Fortsättningsvis vill politikerna att vi skall ha en publicservice på Åland, samma politiker anser att alla skall vara med och betala, varför inte då göra som med allting annat som vi sköter gemensamt och finansiera det via skatten. På så sätt är alla med och betalar efter sin förmåga.

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Hej,har du nån koll på när man får höra debatten?

    Gilla

  2. steelfm skriver:

    Det var programmet Rakt på, vet faktiskt inte när det kommer. Men den här veckan iallafall.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s