Uppdatering 1 av 3 (30 dagar)

Publicerat: 14 februari, 2018 i Personligt

Imorgon har det gått 30 dagar sedan jag beslöt mig (igen) för att gå ner 10 kg i vikt och försöka komma i lite bättre form. Lovade när jag drog igång det här projektet i mitten av januari att jag inte skulle tjata så mycket om det den här gången. Så jag tänkte att jag gör tre uppdateringar på mitt 100-dagars projekt. Här är uppdatering 1 av 3.

CA68E8DB-6576-4F21-97CF-92C556E4CE58Så hur har det gått, hittills?

Det har gått bra. Riktigt, riktigt bra. Nästan lite för bra. Jag har inte tränat en enda gång utan bara slutat äta godis/onyttigheter (nästan), minskat på portionerna till lunch och försökt att äta så nyttigt som möjligt till middag (mycket näringsrika/rena råvaror, lite kolhydrater, och mycket fisk). Eftersom Eva är så grym på att laga god, nyttig och hälsosam mat är det inte alls svårt om jag skall vara ärlig. Lite jobbigt sötsug de första tio dagarna men annars inte så farligt.

Jag har dessutom under dessa 30 dagar varit på en firmafest, två afterwork, ett 30-års kalas, hållit i en tre rätters bjudmiddag och ätit några luncher ute. Inte en enda gång under dessa tillfällen har jag ”hållit tillbaka” utan njut av vad som bjudits, fullt ut. Däremot har jag däremellan skött mig bra. En typisk ”karlströms 5-2 diet” (njuta två dagar, vara återhållsam fem)

Är dock väl medveten om att det är nu, det svåra börjar. Att fortsätta gå ner några kilo till samtidigt som jag behöver bygga lite muskler för att slimma kroppen. Bestämde i januari att jag skall vara snygg till ”Beach 2018”. Det verkar kunna gå, ja iallafall så gott som det går med det utseende och kropp jag har 🙂

Ett problemet jag har är att ryggen ställer till det lite för mig. Jag kan inte springa, inte jobba så mycket som jag vill och den tvingar mig att ligga ganska många timmar på soffan. (Tur att Netflix, HBO-nordic och Amazons Prime Vide finns, har sett allt)

253D02BA-4271-4734-809C-CF6BD5945ACC

Sen har det visat sig att en annan bra metod för mig att gå ner i vikt är att baka #10000kladdkakor (även om jag börjar inse att de egentligen inte är kladdkakor längre, utan annorlunda chokladkakor med olika twist:ar). Har väl gjort ca 30 stycken senaste månad. Ingen har jag ätit själv (förutom lite smakprover för ”konstens” skull) utan alla har givits bort (-Nej ÅMHM, jag har inte sålt dem på Bagel Bee).

Så nu är det bara att köra drygt 70 dagar till och så får vi se hur det har gått i slutet av Mars när nästa uppdatering kommer. Vi går mot ljusare tider, fytusan vad härligt det är.

Hejhopp och sköt om dig

kommentarer
  1. pad skriver:

    Grattis !
    Ber dock att ursäkta en utböling, men vem/vad är ´ÅMHM´ ?
    + ”karlströms 5-2 diet” måste ju bli världsberömd på stubben !

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s