Nej, jag är inte bitter.

Publicerat: 13 september, 2017 i Personligt

pexels-photo-270288Skrev ett långt blogginlägg idag om public service, TV-licensen, ”oberoende journalister” som public service utredare, mediaskatt och om de flertalet mediapolitiska programmen som utarbetats under åren, men som inte lett till någon förändring.

Dessutom skrev jag om den kommersiella radions snart 25-åriga verksamhet på Åland och dess roll som plantskola vad gäller både radiopratare och idéer till Ålands Radio & TV samt lite över min frustration gällande motviljan, att trots vi bedrivit ett radiobolag (utan bidrag) som skapat många arbetsplatser (och betalat mycket skatter) under två decennier ännu inte fått möjlighet att höras över hela Åland, till skillnad då ifrån exempelvis Radio Suomi som går ut med full effekt, på finska, ifrån Smedsböle.

Men efter att jag läste igenom det inlägget så insåg jag att det var väldigt kritiskt, hårt, kanske lite bittert och en aning surt.

Så jag raderade det.

Ingen beslutsfattare lyssnar ändå på vad jag säger, i den här frågan, för oavsett om jag suttit i lagtinget, i regeringen eller som nu är helt utanför det politiska etablissemanget så anser alla att jag pratar i egen sak. Till skillnad då ifrån invalda bönder som pratar jordbruksstöd, sjuksköterskor som pratar ÅHS-löner eller turistföretagare som pratar emot fiskevårdsavgifterna….

Så jag fortsätter betala min TV-licens (som till ca 95 % går till produktion av Ålands Radio), fortsätter irritera mig på att regeringen kommer införa en skild media-skatt och fortsätter jobba tillsammans med alla mina anställda så att ålänningarna även i framtiden skall kunna lyssna på Steel FM som den fristående radio som den är, fristående både ifrån den åländska politiska och ekonomiska makten.

Avslutningsvis vill jag bara konstatera att samtidigt som det inte kostar lyssnaren något att ta del av vårt utbud (Steel FM, Soft FM & Mix Megapol Åland) så kan alla vi som kallar Steel FM, jobbet, vara stolta över att vi tillsammans med våra kunder gör stor skillnad. Inte bara med att vi levererar 26.280 timmar musik, nyheter, intervjuer & underhållning per år, dessutom har vi två årliga viktiga insamlingar, vars medel går till att göra livet bättre, för många på Åland.

-”Företagare, är du inte redan med, ring och boka en hälsning, i STEEL FM:s Rosa/Blå bandet-insamling”

Så istället för att vara en dyngspridare, så väljer jag att vara en glädjespridare och säger

–”Nej, jag är inte bitter. Grattis Ålands Radio, till rekryteringen av Frippe”

 

kommentarer
  1. […] ganska exakt ett år sedan gratulerade jag i det här>> inlägget Ålands Radio & TV till sin senaste nyrekrytering. Den gången hade de rekryterade […]

    Gilla

  2. […] helst om det här men ärligt talat har jag tröttnat och givit upp (skrev lite om min uppgivenhet här>>) men orsaken varför jag är emot den här landskapsskatten är i korthet på grund av dessa […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s