10.000 steg per dag under år 2023

Publicerat: 3 april, 2023 i Personligt

Som du kan se på min stegräknare nedan så blev det inte mycket rörelse utan mest stillasittande på möten under pandemiåren 2020 & 2021. Avsaknaden av steg resulterade samtidigt att vikten sakta började stiga i takt med åldern. Så när det helt plötsligt stod 106 kg på vågen i februari 2022 insåg jag att jag måste göra något radikalt åt det, igen.

Jag fick då för mig att jag skulle gå 1 miljon steg på 100 dagar (10.000/dag i medeltal) och gå ner 100 gram/dag (10kg) i vikt under samma tid (läs om det här>>), sagt och gjort. I mars 2022 började jag och 100 dagar senare hade jag nått målen och utmaningen. Bestämde mig samtidigt att försöka hålla igång promenaderna och bibehålla formen, så jag fortsatte att gå ut och gå resten av det året.

Det här året har jag tänkt att jag skall gå minst 10.000 steg/dag i medeltal, alltså minst 3.65 miljoner steg under 2023. Januari missade jag det målet lite, det på grund av några dagars influensa där jag låg helt däckad, men sedan dess har jag kämpat på för att ta tillbaka det tappet och i helgen kom jag i kapp målsättningen. Så hitintills i år har jag nu över 10.000steg/dag i medeltal, utmaningen blir nu att fortsätta nio månader till.

Jag nämnde mina planer till Lantrådet i Januari, hon blev inspirerad och hakade på och helt plötsligt hade vi en utmaning som började med att vi ”tävlade” om vem som skulle få flest steg den månaden. När Januari var över hade Lantrådet fler steg än mig och då ändrade jag tävlingsreglerna så att utmaningen skulle bli två delad. Den första delen är vem som har flest steg/månad under året och den andra delen är vem av oss som har flest steg totalt när året är slut.

Jag kan säga att Lantrådet leder. Hon vann januari och februari. Jag tog dock ”hem” marsmånad (tack vare eller på grund av att Veronica i sin tur drabbades av några dagar influensa) så ställningen just nu är 2-1 till henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s