100 dagar – 2022 edition

Publicerat: 28 mars, 2022 i Personligt

Idag när jag börjar skriva det här inlägget är det söndagen den 27 februari och jag väger återigen alldeles för mycket. Ställde mig på vågen i morse och konstaterar att den visade 104,9kg. Det här är inget nytt fenomen, det har hänt otaliga gånger de senaste 30 åren. Så nu är det återigen dags, 100 dagars skärpning med följande som målsättning:

  • gå ner 100gram/dag i medeltal under 100 dagar -> -10kg
  • gå i medeltal 10.000 steg/dag under 100 dagar -> totalt 1 miljon steg
  • skriva en kort sammanfattning för mig själv varje vecka samt publicera resultatet en gång per månad fram till måndagen den 6:de juni.

Uppdatering 1 – Söndag 6 mars

Det har gått en vecka sedan jag började den här omgångens ”viktkamp”. Allt har gått enligt plan såhär långt. Skärpt mig med intag av kalorier på lunchen/middagen, minskat på det mest onödiga och gått dryga 77.000 steg på en vecka.

Uppdatering 2 – Söndag 13 mars

Vecka två avklarad. Planen håller. Promenerat alla dagar och kaloriintagen har hållits i schack. Tråkigt, lite jobbigt men nödvändigt. 173.676 steg på 15 dagar ger ett medeltal på 11578 steg/dag.

Uppdatering 3 – Söndag 20 mars

Vecka tre avklarad men avslutades inte optimalt. Igår var det kalas, middag och nattsudd. Ett sådant leverne genererar oftast en ”tillfällig” vikthöjning, så även den här gången. Men även det är enligt planen min. Jag tror nämligen att det är bra med en 24 timmars ”paus” ifrån den hälsosamma livsstilen, bara det inte bli för ofta.

Promenaderna har fortlöpt och jag har lyckats hålla över 10.000steg/dag sedan start, utmaningen blir när man har kvällsmöten. Missar man en dag, vilket jag inte gjort ännu, måste man göra nästan 20.000 steg dagen efter, och det är mer eller mindre omöjligt för mig. Den tiden finns inte. Så de dagar jag har möte på kvällen eller andra åtaganden så måste promenaden ske på morgonen. Något som fungerar väldigt bra eftersom jag ändå är vaken och nu på våren är det en fantastisk tid att promenera på morgonen. Testa! Gå en timme mellan 06:00 och 07:00. Du kommer vara pigg hela dagen och känna dig stark och duktig. Nu uppe i 241.626 steg sedan start.

Uppdatering 4 – Måndag 28 mars

Fyra veckor avklarade av ett mer hälsosamt leverne. Nu har jag kommit så långt in i ”projektet” att jag märker en liten skillnad. Kläderna sitter inte riktigt lika trånga runt magen och flåset börjar bli bättre. Även om det är en lång väg kvar och jag vet att det blir svårare och svårare att gå ner i vikt för varje vecka så finns det hopp. Vägde in på 100,8 kg i morse. Fördelen med att ha klarat av de här första fyra veckorna är att jag inte kan sluta nu, för då har jag ju gjort allt det här i ”onödan”. Så nu fortsätter jag.
Resultatet såhär långt är -4,1 kg i vikt och 325.080 steg avklarade.

Nästa uppdatering här på bloggen blir om ca fyra veckor. Förhoppningsvis skall jag då vara i bättre form än vad jag var den här tiden för ett år sedan.

kommentarer
  1. […] steg på 100 dagar (10.000/dag i medeltal) och gå ner 100 gram/dag (10kg) i vikt under samma tid (läs om det här>>), sagt och gjort. I mars 2022 började jag och 100 dagar senare hade jag nått målen och […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s