Öppet brev

Publicerat: 31 mars, 2023 i Personligt

Öppet brev till alla surgubbar, negativister, gnällspikar och dyngspridare.

Jag vill börja detta öppna brev med att påpeka att Åland är en av de mest fantastiska platserna i världen att leva och bo på. Vi har fantastisk natur, ett rikt kulturliv, låg arbetslöshet, hög sysselsättning, 2900 aktiva företag och låg kriminalitet.

Åland är ett tryggt, säkert och välfungerande samhälle med stark välfärd och hög livskvalité. Bra skolor, korta avstånd och stor inflyttning. Och ärligt talat när det kommer till ekonomin så har vi i landskapet en stark balansräkning.

Det finns egendomar bara i landskapsregeringens regi för över 500 miljoner euro, allt är betalt, det finns dessutom 60-70 miljoner på kontot och vi är skuldfria. Vi har just genomgått några tuffa år av pandemi och krig men vi står fortfarande starka.

Trots det här så finns det ett flertal av er som inte kan sluta klaga. Ni gnäller om allt och allting, oavsett hur bra vi har det är. Oftast är det något jag kalla schablongnäll för det är sällan konkreta saker utan mest svepande ord om att tillväxten är för dålig, BNP-utvecklingen för långsam, stora budgetunderskott eller att byråkraterna är för många.

Ni målar en bild av ett samhälle som är på fallrepet och att slutet är nära. En sådan inställning skapar ingenting annat än en negativ stämning och atmosfär som inte leder till något positivt. Varför inte fokusera på fördelarna med att bo, leva och verka på Åland. Framgång föder framgång och det blir som man säger.

Jag vill uppmana er alla att ändra er inställning. Istället för att ständigt klaga och gå ner i träsket och sörja, varför inte fokusera på allt det positivt som Åland har att erbjuda? Ni bor på en ö som är ett av de mest framgångsrika samhällena i hela Norden, som erbjuder en livskvalité som få i världen är förunnat och ni borde vara stolta över det.

Jag förstår och håller med om att det finns saker som kan förbättras ytterligare men att konstant klaga i allmänna termer, sprida missnöje, negativism och schablongnälla kommer inte att hjälpa eller göra ett bra Åland ännu bättre.

Istället för att klaga, ta tag i problemen och var en del i att hitta lösningarna.

Gå ut i solen, njut av våren och var tacksam över var du lever.

Tillsammans kan vi göra Åland ännu bättre.

Trevlig helg.

kommentarer
  1. AndersG skriver:

    Det borde vara förbjudet att klaga om man inte kan komma med konkreta förslag på förbättringar 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s