Å-lands problem

Publicerat: 22 augusti, 2018 i Personligt

Chj8FJHWUAEWFrEDet är ingen hemlighet att jag är en riktig ”flytta till Åland” förespråkare. Det finns många ställen i världen som erbjuder besökare mer upplevelser, glamour, och exotiska ställen men det finns inget ställe i världen som det är bättre att leva och bo på.

Jag har skrivit otaliga inlägg om alla fördelar och hur perfekt allting är på den här ön. Givetvis finns det saker som kan förbättras, saker som inte fungerar optimalt och områden som kan utvecklas.

Snälla Ålänning, alltså du som bor här (oavsett var du kommer ifrån), ta till dig av dessa funderingar, led förändringsarbetet genom att föregå med gott exempel och sprid budskapet så är du med och gör en perfekt plats ännu bättre. Komplettera gärna listan om du tänker på något utvecklingsområde som jag missat 🙂

1. Håll till vänster
– när du kör ut ifrån Rosella. Kör rakt fram i det vänstra körfältet, gör inte ”blixtlås” manövern bara för att alla andra bilister visar hänsyn och gör det. Det finns två utfarter ifrån området, använd bägge. Kör fram till den vänstra grinden även om den är stängd. Den kommer öppnas om du kör fram.

2. Acceptera turordningsregeln
När du står i kassakön på Kantarellen (eller någon annan matbutik) och en ny kassa öppnas, gå inte direkt dit. Knacka personen framför dig på axeln och säg ”varsågod, du har väntat längre än mig”

3. Återuppringningsklausulen
Om samtalet bryts, så ringer den tillbaka som ringde upp

4. Rondelletikett
Om du kommer in i en tom rondell med en bilförare bakom dig, bromsa inte utan släpp gasen och rulla igenom. Det är ingen stop-plikt där

5. Fråga inte ”Vems flicka/pojke är du?”
Det är inte okej och inte roligt

6.  Nästa vecka
Nästa torsdag är alltid MINST en vecka ifrån idag.
Det är inte den här veckan om du hör det på en måndag

7. Blinka
Även om alla vet vart du ska, blinka innan du tänker svänga i en korsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s