100+ bilder ifrån bygget

Publicerat: 9 augusti, 2018 i Personligt

Igår hade vi ibruktagningssyn i huset som jag arbetat med (halvtid, ca 2000 timmar) de senaste dryga två åren och inatt har vi sovit i huset för första gången. Känns lite overkligt.

När jag tittar tillbaka kan jag konstatera att det varit mycket jobb. Jättemycket jobb. Betydligt mycket mer än jag trodde när jag började. Återigen kan jag konstatera att skulle man komma ihåg hur mycket arbete det är med olika byggprojekt man drar igång, skulle man aldrig göra det. Men jag tror det är en mänsklig egenhet att glömma bort de tråkiga, jobbiga, negativa och förstärka de positiva, roliga och härliga stunderna i allt man gör. Tack var den egenheten tror jag att man sätter igång nya projekt, gång på gång.

Ett sådant här hus går dock inte att göra helt ensam. Jag har haft ovärderlig hjälp av min storebror Johan de senaste två åren. Vi jobbar väldigt bra ihop, vi är otroligt olika men kompletterar varandra väldigt bra. Jag går på, har inte respekt för att vissa saker kan vara svåra och kräva utbildning/erfarenhet, skjuter på problemen tills när de inte går att undvika och väljer hela tiden en väg för att få bygget att gå framåt medans min bror är den lugnare av oss, har mer tålamod, är realist, perfektionist och han är den som får gå efter och reda upp när det gått lite för fort fram för mig.

Det finns även några andra personer som jag vill skicka ett stort tack till och som ställt upp under de här åren. Först min far som varit ansvarig byggnadsingenjör för bygget och även varit den som tillverkat fönsterbänkarna/fodren runt alla dörrar/fönster samt det häftiga massiva matsalsbordet i åländsk björk. Sen Hannu Aavanen som alltid ställt upp när det varit kris och kritiska situationer och kommit med 15 minuters varsel när det behövts som mest men framförallt min fru Eva, som skött om all markservice runt omkring. Hon har städat, fixat, hämtat och grejat samt det senaste halvåret har hon serverat lunch, åt alla byggjobbare, alla dagar 11:30 på Lugne. Dessutom har hon själv flyttat hela huset, låda för låda, så igår när vi formellt flyttade in var det bara tandborstarna som måste installeras.

Därtill finns några företagare på Åland som är helt unika och som jag är så glad att få ha att göra med och som jag helt garanterat kommer att ha att göra med flera gånger. Utan inbördes ordning så vill jag bara nämna Kenneth på Karlssons gräv, Steffan på Ålands Betonghus, Cosmin på Klingbergs Plåtslageri, Jouni som fixat all VVS, Roger på Harrys El, den helt fantastiskt härliga Alvar Korpi och Petski som är en mästare på kakling.

Här nedan hittar du några bilder ifrån de senaste två åren (tyvärr inte riktigt i kronologisk ordning, men ändå). Vill du läsa lite mer om bygget så kan du göra det här:
Juni 2016 – December 2016 – Juli 2017 – 

Till alla er som jag bjudit till inflyttningsfesten, ni vet vem ni är. Den kommer att hållas, men först om ett år när allt är klart med pool, altan, vedeldad bastu och trädgård.
Ni är dock alla välkomna över när ni vill, vi lever och bor från och med nu på Lugnestigen 20 i Jomala.

Välkomna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s