Bygguppdatering

Publicerat: 5 juli, 2017 i Personligt

19748894_10154493374342397_6302635397349905643_nHar de senaste veckorna hållit på tillsammans med min storebror en del med utsidan av huset i Ulfsby. Det mesta på själva huskroppen är klart. Det är målat två gånger, taket falsat, stuprör/hängrännor på plats och fodren runt nästan alla fönster/dörrar är monterade.

Den senaste veckan har jag även förberett för altanerna och snedtaken. Funderade ett tag på hur jag skulle göra men bestämde tillslut att altanen skall bli i betong. Inser nu såhär mitt i projektet att även den kanske blivit lite väl stor men jag har alltid hävdat att man inte kan bygga för stora altaner. Vi får väl se när det är klart om jag haft rätt eller fel.

Allt har gått väldigt bra såhär långt men iförrgår sa ryggen ifrån. Tyvärr känns det som det inte bör kännas… senast det var såhär var i julas och då tog det sex veckor innan jag blev så bra att jag kunde börja göra något igen. Idag har jag dock inte gjort någonting, försöker vila lite, käka lite medicin och håller tummarna att jag inte passerat den där gränsen som gör att det måste bli ett längre uppehåll igen.

19657238_10154493374337397_8772827043367060959_nJag har haft planer på att få hela altanen gjord innan 14 juli då betongstationen stänger men inser nu att så troligtvis inte blir fallet. Imorgon har jag dock bokat in betongbil och pump för att gjuta den andra sulan (av tre) och det lilla golvet (40kvm) på baksidan av huset. Och det tänker jag göra. Däremot har jag ringt in min kompis Hannu för att hjälpa till. Jag kan inte så mycket annat göra än hålla i lasern och eventuellt vibratorn imorgon men om något oförutsett händer behöver jag ha någon som vet vad som behöver göras och kan ta i och göra det.

”Hästa” och använda linjal går även det bort för min del. Hannu har varit ovärderlig vid flera tillfällen under det här bygget. Bland annat vid resningen av stommen på andra våningen och filtläggning på taket (några timmar innan snön kom). Alla borde ha en Hannu i sin vänkrets, han har varit ovärderlig och imorgon kommer han igen, fastän han egentligen inte har tid.

Håll tummarna att allt går som det skall och att ryggen slutar strula, vill ju fortsätta med altanen nu när vädret är så optimalt.

Hejhopp

kommentarer
  1. […] Här nedan hittar du några bilder ifrån de senaste två åren (tyvärr inte riktigt i kronologisk ordning, men ändå). Vill du läsa lite mer om bygget så kan du göra det här: Juni 2016 – December 2016 – Juli 2017 –  […]

    Gilla

  2. pad skriver:

    Klart att vi alla håller tummarna !
    Ta det nu bara försiktigt !

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s