Uppdatering om de 40-dagarna

Publicerat: 13 oktober, 2017 i Personligt

Skrev det här>> blogginlägget förra veckan. Här kommer en kort uppdatering över hur det gått. Du kanske undrar varför jag håller på såhär och gör det offentligt på nätet? Jag har gjort så otaliga gånger tidigare (lär knappast vara sista gången heller) och det har två syften.

Det första är att jag sätter press på mig själv med det. Det är oerhört lätt att hitta orsaker att inte minska matintaget eller inte komma ut på en löprunda/träna om man bara har sagt det högt till sig själv. Pressen att verkligen göra det blir större om det är ”ute på nätet” och dokumenteras.

Det andra syftet är att jag använder den här bloggen som en levande historiebeskrivning av vad jag gjort under åren. Tror det kan bli skoj att gå tillbaka om 40 år (om man får leva så länge) och titta på hur tokigt man var i sina yngre år. Därav både högt och lågt, seriöst och mindre seriöst på den här bloggen, som förövrigt funnits på nätet sedan 2006 och snart har jag publicerat 1500 inlägg.

Så hur går det då?

Ärligt talat tycker jag det går lite trögt vad gäller vikten, (det var lättare förr) däremot har löpningen funkat även om ryggen inte riktig gillar det, (men jag har en teori om att det är bättre att springa, än att låta bli, så även om det tar ont nu, tror jag det blir bättre på sikt).

Jag kan konstatera att jag är oerhört mycket långsammare nu än när jag sprang för några år sedan, det är lite tungt. Men igår var det dock lite roligare, jag sprang första gången den runda som jag sprang flera gånger i veckan när jag var minister för några år sedan (det här året har jag annars bara varit på barkbanan på Vikingavallen). Otroligt vilken skillnad att springa på asfalt och lite mindre backar jämfört med en dyngsur barkbana. Därav den stora tidsskillnaden i min/km

C1210F00-AB56-4CEE-A2D9-1EF59DF56D28Så nu är det bara att fortsätta. 32 dagar kvar. Resultatet såhär långt. Målet är att springa 150km och göra 1500 armhävningar/knäböj fram till den 13 november.

Startvikt dag 1 – 101,6 kg 
Löpning – 24,66 km
Armhävningar – 230 stycken
Knäböj – 230 stycken
Vikt dag 8 – 98,5 kg 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s