Vad gör du nuförtiden?

Publicerat: 6 november, 2017 i Personligt

Skärmavbild 2017-11-06 kl. 16.47.43En fråga jag får ofta är. -”Vad gör du nuförtiden?” Här kommer ett inlägg som kanske ger några svar på den frågan.

Mitt förra inlägg om min 40-dagars utmaning, gick käpprätt åt skogen. Det började bra och jag kom iväg åtta gånger på löpning och gjorde 35-40 armhävningar-knäböj/dag. Tyvärr satte dock ryggen stopp för att jag skulle kunna fortsätta. Trodde att jag skulle kunna tygla den och med lite envishet och sisu, tvinga den i schack. Jag intalade mig själv att det är bättre att springa (trots att det tar ont) än att inte göra det, och att det kommer gå över bara jag fortsätter. Tyvärr gjorde det inte det.

För varje runda jag tog, blev ryggen sämre och sämre. Smärtan gick inte att nonchalera och till slut tvingades jag till ett ofrivilligt uppehåll. Efter en vecka på soffan blev det bättre igen. Irriterande, tråkigt och lite ledsamt att det skall vara såhär. Skulle så gärna vilja kunna springa. Men nu är det som det är.

Jag får vara nöjd med att jag sprang (åtta gånger) totalt 36,3km på 3h47min och förbrukade med det 3574 kalorier (åt mer än det på soffan igår…). Men jag kan konstatera att min ”komma i form utmaning”, gick bort. Får ta ett nytt ryck efter jul. Fokusera på att äta mindre och röra mig på ett annat sätt. Till Beach 2018 skall jag vara i form och då vara den snyggaste 45-åringen på stranden 🙂

Men inget ont som inte har något gott med sig.

Istället för att springa, träna och komma i form började jag bygga lite på huset igen. Efter att jag gjorde klart altanerna/snedtaket i slutet av augusti har bygget stått stilla men de senaste två veckorna har det kommit igång lite igen.

Alla ytterväggarna är isolerade och innertaket på övervåningen är på gång. Det är mycket jobb och mer jobb blir det när man måste göra saker på ett annat sätt än tidigare. Istället för att böja på ryggen för att komma ner till golvet blir det knäböj (pga ländryggen) och istället för att arbeta med armarna ovanför huvudet (pga diskarna som är slut i nacken) får man klättra upp på stegar och använda sig av pallar. Det går, även om det går lite långsammare. Gäller att hitta ett sätt och en väg som fungerar. Om allt går som det skall hoppas jag få på värmen till jul.

Som ordförande för Långnäs Hamn Ab har jag även hållit i några arbetsintervjuer för att vaska fram en ny VD. Mycket jobb, många kompetenta sökanden men bara en kommer att få jobbet. Vem det eventuellt blir och när det blir offentligt, det får ni dock vänta lite på.

Just idag tog jag dock en paus ifrån bygget och sitter just nu på Eckerö Linjen, påväg hem. Har varit och träffat några företagare ifrån Roslagen, Norrort och Täby-trakten. Jag fick nämligen en förfrågan för några veckor sedan om att hålla ett föredrag om mitt entreprenörskap på en företagarträff och det brukar jag inte tacka nej till.

Tack vare det fick jag besöka Sundsta Säteri och Therese Baalack som förutom Sundsta även driver ”En liten smula” konditori och restaurang. En riktig pärla på landet. Helt klart värt ett besök. Kakbuffén och maten är i världsklass. Är du ålänning har du kanske redan varit dit om inte har du garanterat kört förbi infarten till Sundsta många gånger, det är bara några kilometer ifrån kurvan efter Husby-Sjuhundra Kyrkan på väg till Uppsala. Kör inte förbi nästa gång, vik in!

Förutom detta så har jag i oktober varit på dop, jobbar med ett litet speciellt projekt på radion samt varit några gånger till Polen. Nu är det dock dags att besöka Taxfreen men det här inlägget kanske är ett litet svar på vad jag gör nuförtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s