Fredag igen

Publicerat: 26 oktober, 2007 i Uncategorized

Idag väntas den nya regeringen presenteras. Lib-Center har försökt regera tillsammans förut, jag tror dock inte på den konstellationen och ger dom 500 dagar, sen är det någon av dem som ger upp. Då tror jag att det blir en rent borgerlig regering bestående av Centern-Obs-FS-Åf (17 mandat)som tar över.
Nu blir det en mitten regering med mycket smyg-sossar i, både centern och liberalerna har personer som bättre skulle passa in i det socialistiska blocket än i det borgerliga. Det lustiga är att dom kallar sig borgerliga, jag skall granska dom noga de kommande åren och påvisa alla deras socialistiska tendenser, du kan vänta dig fler offentligt finansierade byggnader & golfbanor, större offentlig sektor och ingen tilltro till den vanliga människan. Tyvärr.

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Hej Anonym, Det är ju faktiskt så att det borgerliga blocket med Centern-OB-FS-Åf är störst, 17mandat. Se exempelvis hur det är i Sverige, Sossarna är största partiet men Aliansen regerar. Egentligen så har ju inte maktbalansen skiftat mot förra valet, LIB-Soc hade då 13 mandat, det har dom även idag. Varför är det självklart att det största partiet skall regera? Behöver inte vara så. Det gäller ju att man kan regera också, Liberalerna har visat förut att dom haft svårt med det…500dagar ger jag dom, kom ihåg att jag sa det!

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Ja det stämmer nog. Men nu har ju folket bestämt att libbarna är de som skall ha störst platsen. Det tycker inte heller jag att är bra. Jag tycker ju att centern ob och fs skall sitta vid makten. Men det är inte upp till mig. Det är bara att bita i det sura äpplet.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:

  Ja visst kanske det finns "smyg" sossar i de partierna. Men till skillnad från obs förs det åtminstone en tydlig partipolitik. Om ni skulle få vara med vet man ju inte riktigt vad ni står någonstans. detta menar jag inte som kritik. jag tycker att ert parti skall ha plats i lagtinget men inte i regeringen. Ni är ju obundna och tycker det ni tycker. Det finns istället personer i lib och c som skulle platsa hos er.;)

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  Tydlig partipolitik? Varför sprack regeringe förra gången? Var det pga sakfrågor eller partiprestige/partipolitik?Tycker Lib/Center lika i näringsrättfrågan/hemspråksundervisningen/skattefrågan? Näpp, det gör dom inte och eftersom dessa partier har svårt att se till sakfrågor tror jag detta regerande inte kommer hålla, vänta bara tills Englund-effekten slitit lite på sammarbetet, vänta bara tills familjen Erland/Eriksson och familjen Eriksson/Jansson inte tycker som de övriga, då uppstår problem, jag ger regeringen 500dagar!

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Visst är det lustigt, dom kallar sig liberaler men är väldigt långt därifrån! mvhfrille

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Oskar writes:

  Jag håller med dig. Så här svarade Viveka i ålandstidningen.

  Höjt studiemedel, Ja
  Mer pengar till sjukvård, Ja
  Utbyggd kollektivtrafik, Ja
  Skördeskadeersättning, Ja
  Landskapet ska betala för biograf, Ja
  Samhället ska bygga bort bostadsbristen, Ja
  mera privatiseringar, Nej
  kommunsammanslagningar, Nej

  Inte så värst borgerligt…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s