Idag började träningen

Publicerat: 2 mars, 2016 i Politik

pt_johannesIdag körde jag mitt första träningspass med min personliga tränare Johannes Nordström på Avancia. Jo, du läste rätt. Jag har skaffat mig en personlig tränare. Jag som alltid ansett att jag kan och vet allt bäst och inte behöver någon hjälp med någon träning, av någon.

Jag har dock kommit till insikt att jag behöver hitta lite nya sätt att träna och stärka musklerna samt öka stabiliteten/rörligheten framförallt kring bålen min. Jag har även insett att om jag skall lyckas med min ”personliga utmaning” om 100gram/dag i 100 dagar så krävs det lite nya tankar, idéer och vägar för att jag inte skall misslyckas och stå där med dumstruten på mig sista maj.

Förutom att komma iform och bli starkare, smidigare och snyggare 🙂  är målet också att jag med träningen skall kunna ta kontrollen över mina dåliga diskar i ländryggen och på så sätt lura kirurgen på en operation.

Men tillbaka till i morse. Jag kan direkt säga att skulle jag inte haft en tid bokad klockan 09:00 med Johannes så skulle inte träningen kommit igång idag… Igårkväll satt jag nämligen på fullmäktige i Jomala till klockan 23:45 och i morse när jag steg upp efter en lite dålig natts sömn hade jag 25 orsaker till varför jag inte skulle börja träna idag utan en annan dag. Men bokar man en tid, håller man dem, så jag infann mig på Avancia tre minuter i nio.

Efter en snabb kontroll för att kolla lite olika värden (vägde 102,3kg idag..) så satte vi igång med ett grundläggande pass i tekniska övningar. Jag kunde ganska snabbt konstatera att jag är stel, osmidig och har dålig kroppskontroll :). Ganska snabbt upptäckte jag också en hel del nya muskler som jag inte visste att jag hade och efter en timme så svettades jag som en gris.

Nu är jag igång och fortsätter jag den här inslagna vägen kommer målet att nås. Nästa onsdag klockan 09:00 är det dejt med Johannes igen men fram tills dess skall jag ha kört några pass själv.

kommentarer
  1. Mr.TIBORFOTO skriver:

    Äntligennnn…!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s