Ett positivt mail

Publicerat: 3 juni, 2014 i Politik

valkommen_till_alandJag har en hel del läsare på bloggen. Ibland mer, ibland mindre. Önskar dock att tiden skulle finnas att skriva mera och oftare eftersom antalet besökare hänger ganska mycket ihop med frekvensen av antalet inlägg. Som jag sagt tidigare så ser jag kraften i bloggar och sociala medier som något oerhört dynamiskt och användbart på många sätt.

Jag skrev ett inlägg om ett åländskt affärsängelnätverk för några dagar sedan, det inlägget fick jag en hel del kommentarer och feedback på. Det resulterade bland annat i att jag bjöd och gick men en kille på lunch som jag därefter har kopplat ihop med en annan person. En annan effekt av det inlägget och som jag tyckte var riktigt roligt var det här mailet som jag fick tillskickat mig, häromdagen så här stod det:

Hej Fredrik,
Hamnade av en slump på din blogg då jag letade på ‘affärsängelnätverk’.
Jag och min familj funderar eventuellt på att flytta från Sverige till
Åland om några år och blev positivt inställda efter att nyligen ha
besökt ön. Det som lockar är lugnet, naturen, entreprenörsandan och
möjligheten till hemundervisning. 
Jag är aktiv delägare idag i tre bolag, inom tre helt olika branscher. 
Hoppas ni lyckas starta ett affärsängelnätverk på Åland. Jag kan då vara
intresserad av att nätverka där och investera i startups jag tror på.
Lycka till med allt och ta väl hand om er fantastiska ö!
Med vänlig hälsning,
XXX

Jag svarade såhär :
Hej,
Tack för att du hörde av dig, riktigt roligt att få höra att du snubblade in på min blogg och är intresserad av Åland och funderar på att flytta hit. Vi behöver ännu fler driftiga entreprenörer på den här ön. Hör av dig nästa gång du har vägarna förbi så bjuder jag på lunch så kan vi sitta ner och prata allmänt om företagsamhet, entreprenörskap samt om Åland och livet i synnerhet.
Mvh
Fredrik Karlström
Ps. Har du något emot att jag använder ditt mail som ett positivt exempel (utan att nämna vem du är) och skriver om det på bloggen någon gång? 

Igår presenterade ÅSUB siffrorna över inflyttade 2013. Riktigt glädjande siffror. Det är oerhört viktigt att vi arbetar vidare på alla plan, både vi inom det offentliga, men även via företag och alla vi privatpersoner som redan bor här. Vi tillsammans kan få fler personer att få upp ögonen för Åland och uppmuntra dem att flytta hit. Jag brukar säga att Åland kanske inte är världens mest exklusiva destination att besöka i världen men Åland är definitivt ett av världens bästa ställen att leva och bo på.

Välkommen att besök oss i sommar och flytta sen hit, vem du än är!

kommentarer
  1. […] med hela LBU-programmet skrev jag det här inlägget. Tack till er som tänkte på mig då. Juni – Skrev om ett mail jag fått, gällande en potentiell inflyttare Juli –  jag […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s