Svar till Maj-Len

Publicerat: 31 januari, 2014 i Politik

Bild
faksimil ifrån Nya Åland
Häromdagen hade Maj-Len Lindholm ett inlägg i spalten bredvid ledaren i Nya Åland där hon slänger rallarsvingar mot mig och det massiva arbete mina tjänstemän tillsammans med branschens representanter jobbat fram i det kommande landsbygdsutvecklingsprogrammet som skall gälla för 2015-2020. Ett seriöst, genomtänk,framåtsyftande programarbete som man absolut kan och skall ha åsikter och synpunkter om. Men lite sans och balans kunde man önska ifrån en seriös obunden tidning, som Nya Åland. Det är trots allt inte en insändare.

En sak är i alla fall säker, den här EU-resolutionen rimmar inte alls med vårt kommande Landsbygdsutvecklingsprogram, det åländska jordbrukets största bekymmer sedan snart ett år tillbaka. Jag säger bara – bakläxa – det är det enda tänkbara. Vem ska ta ministrar och strategigrupper och förståsigpåare i kragen och ruska om, få dem att se vad vi har som är bra innan det går förlorat. Näringsministern med sin storslagna ko-vision kan släng sig i väggen!

Hela inlägget hittar du här>>

Den resolution som Maj-Len hänvisar till är kopplat till det småbrukarstöd som det finns möjlighet att införa inom gårdsstödet
(vilket förövrigt är en riksbehörighet) och som Finland inte tänker införa. Det är riktad till riktigt små jordbrukare som sysslar med
självsförsörjningsproduktion samt eventuellt lite torghandel. En produktion som är ganska vanlig i de nya medlemsländerna och tex
Grekland men som knappt förekommer alls hos oss. Meningen med stödet är att de skall få hålla på med sitt som inte stör eller påverkar marknaden och de skall få de stöd de har fått sedan tidigare men med mycket mindre administrativ insats.
Det maximala stödet skall enligt förordningen skall vara 1250 euro/år

1250 euro/år förespråkar du verkligen det Maj-Len? Att vi skall skrota det förslag vi arbetat fram och införa det här systemet istället? Bakläxa Maj-Len, du hittar programmet som gick ut på remiss här>>, har du läst det?
Trevlig helg

kommentarer
  1. […] Januari – mitt svar på Nya Ålands krönikör Maj-Len Lindholm som slår en massa rallarsvingar. Februari – höll jag ett invigningstal när Emmaus öppnade upp portarna i gamla Alko-fastigheten Mars – skrev jag om Carola Hongell och Läderbiten och vilket positivt exempel på företagsamhet hon är och vad hon gjorde April – skrev jag ett kort inlägg om Centerns, enligt mig, vidriga sätt att skicka ut ett pressmeddelande fem minuter innan min presentation om LBU-programmet Maj – när det var som tuffast och jobbigast med hela LBU-programmet skrev jag det här inlägget. Tack till er som tänkte på mig då. Juni – Skrev om ett mail jag fått, gällande en potentiell inflyttare Juli –  jag publicerade några sommarfilmer över Åland som jag tagit med min drönare Augusti – skrev ett inlägg om en gemensam evenemangskalender (det jobbet går vidare) September – det mest lästa inlägget under hela året var det här, där jag klagade på Ålandsbanken och deras sätt att hantera ”bankskatten” Oktober – mitt svar på Annica Orres artikel och Nya Ålands vinklade rubriker och löpsedel (näst mest lästa inlägget) November – om mitt företagsbesök till SALT i sjökvarteret December – ett inlägg om att vi vill utrota vildsvinen på Åland […]

    Gilla

  2. Anonym skriver:

    1-0 till Fredrik

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s