Näthat på riktigt. – Läsvärt!

Publicerat: 3 mars, 2011 i Uncategorized

Gick igenom några av mina äldre inlägg här på bloggen och hittade den här konversationen som jag hade med en anonym läsare, ganska intressant läsning faktiskt. Det här var ca två veckor före valet 2007. Hela inlägget hittar du här>>

Skulle vara intressant och höra vad den här personen tycker om mig idag. Ord och inga visor var det iallafall den gången. Om du som skrev det här läser detta inlägg får du gärna höra av dig och berätta hur det gick, vem röstade du på?

Anonymous # 4. October 2007, 12:36
Exilålänning writes: Jag måste erkänna att jag rädd för dig, Frille. Du är en nyrik populist som säger det som folk vill höra. Du tar fram slentrianmänniskan i samhället. Du säger det som alla latmaskar och understimulerade, lågpresterande människor har på hjärnan. Du står för McDonalds och kommersialism. Du står för underminering av högkultur, du står för fördumning av folket. Du spelar musik non-stop på radion och köper i bästa fall in nyheter i andra hand. Det är klart att din form av media är billigare, för det finns inga som helst produktionsvärden i det du gör. Du står för undermålig kvalitet. Du är en av kapitalisterna som skriker att marknaden kan göra allt bäst, men marknaden söker bara efter profit. Högst avkastning kommer inte med bäst innehåll, högst avkastning har den som skriker högst med minst omkostnader. Det är politiker i Sverige stöpta i samma form som du som köper in dåliga, användarfientliga lokaltrafikstjänster från defakto-marknadsmonopolet Connex. Du står för Amerika. Du är Bush. Var är ditt Irak? Du är läskig. Jag tänker rösta på någon som kan motarbeta dig.

Fredrik Karlström # 4. October 2007, 15:43
Tjena Exilålänning,

Jag börjar från slutet:

1. Visst är det bra att vi lever i en demokrati och du får rösta på vem du vill! Jag skulle rekommendera dig då att rösta på Folke Sjölund eller Barbro Sundback för dom står nog längst bort ifrån mig.
2. Du glömde, fläskig!
3. Mitt Irak – ÅlandsRadio/Tv-licensen
4. Inte Bush – Utan Reagan
5. Amerika – Mycket bra kommer därifrån men absolut inte allt, har bott där i några år, har du?
6. Min form av media – Tur är väl ändå att det får finnas andra alternativ än bara den statliga radion, så lyssnaren själv får välja. Tur att den ena radion inte kostar något när den andra tar betalt ca 2,5 miljoner euro av befolkningen.
7. Jag säger det "vanligt folk tänker"- Ja, det gör jag. Jag vågar ifrågasätta när Dennis Jansson & Anders Wiklöf planerar att Mariehamns stad skall köpa Mariepark, jag tycker det är förkastligt och säger det när en minister och Publicserviceradion planerar direktsändning från valvakan för 47000€. Jag säger emot när Landskapsregeringen vill satsa på KK-hus & golfbanor och finansiera det till 100%, skall jag fortsätta?
8. Kapitalism, hellre det än kommunism.
9.Nyrik – Absolut inte, däremot har jag arbetat ihop allt jag äger och det varken skäms jag eller anser mig behöva be om ursäkt för.
10. Kul att du hör av dig, du får gärna ringa mig på 0400721274 så kan vi fortsätta diskussionen, fast det lär du ju inte göra…
mvh
Frille.com

Anonymous # 4. October 2007, 19:05
Exilålänning writes: Men Frille, förklara i.a.f. detta: om public service-radio lägs ner, vem skall försöka leverera det innehåll som Ålands Radio har i uppgift att leverera. Jag säger "försöka", för jag vet att Ålands Radio misslyckas med att leverera detta material. Menar du seriöst att oavhängig, seriös rapportering kan skötas av kommersen? Kapitalism – kommunism, varför babbla om extremer, du är en högerpolitiker på ett ställe i spektrat som är ganska motbjudande. I längden kommer din politik att öka klyftorna och underminera välfärden. Synd att Babsan och Folke också är töntar. Vem fan ska jag rösta på då? Kan inte du utveckla dina tankar om miljön någon gång? Och inte bara politiskt korrekta plattityder, tack.

Fredrik Karlström # 4. October 2007, 20:54

Hej igen,
Du ringde inte!

Har jag någonsin sagt att man skall lägga ner publicservice, NEJ det har jag inte. Jag anser att man skall finansiera den på ett annat sätt och effektivisera den, focusera på det som är viktigt som den Åländska kulturen och oberoende nyhetsrapportering. Tom Wiklund fem timmar mitt på dagen anser jag inte vara mer PublicService än det som vi gör, skillnaden är att vi inte kostar någonting för de som lyssnar på oss, inte för de som väljer att inte göra det heller för den delen. Du som verkar veta allt om mig och känna mig borde väl ha läst på lite vad jag jobbat för iallfall.

Jag har aldrig sagt att jag är en miljökämpe, jag kallar mig inte miljöbov heller för den delen utan jag försöker leva mitt liv på ett sätt så att när jag lämnar denna jord så skall den iallafall inte vara så jätte mycket sämre än när jag kom, därtill har jag röstat för och givit mitt stöd till många miljöförbättrande åtgärder. Skall utveckla det vidare längre fram, men just nu så måste jag jobba klart för dagen. Klockan är snart 2200 och frun min väntar hemma…

Exilålänning, du bor alltså inte här men vill ge din röst på någon som motarbetar mig, Barbro och Folke passar dig inte….Ja, du…Henrik Lagerberg kanske du skall titta på då. Om inte han heller duger så tycker jag att du skall engagera dig politiskt och ställa upp i nästa val. Vem vet, kanske du kommer in och vi kan hjälpas åt att göra vårt gemensamma samhälle bättre. För sammarbet det är jag bra på, är du?

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Ea writes:Haha, klockrent igen!Frille 1Exilålänning 0=)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s