Nyhetstorka på Åland

Publicerat: 3 mars, 2011 i Uncategorized

När jag läser dagens två tidningar inser jag att det kan vara öken mitt i vintern på Åland. För ärligt talat, det tog mig mindre än 4 minuter att läsa igenom båda. Skulle jag hoppat över torget/marknaden, alla SMS och inte läst insändarna skulle det gått ännu fortare :O)
Men en sak kan jag konstatera idag, oavsett vad det skrivs för insändare anonym eller inte så kommer den publiceras. Oavsett vad den innehåller :O)

Vet inte om jag skall tycka det är gulligt eller patetiskt men dagens insändare av "Alieu" om Justin Bieber i Nya Åland slog nog alla rekord :O) Tror du det finns någon annan tidning i världen som skulle publicerat den här insändaren? Jag tror inte det. Men om tidningen skall fyllas så skall tidningen fyllas, kosta vad det kosta vill.
Godmorgon

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det blir krångligt när man jämför Ålandstidningen med en tidning som DN. ÅT har en upplaga runt cirka 10000; DN ligger runt 300000. Mängden insändare de får in är naturligtvis enorm och att varje insändare skulle publiceras blir ju omöjligt. Jämför istället med en motsvarande lokaltidning på annan ort.Har Ålandstidningen möjlighet att publicera varje insändare – vilket de säkert oftast har (du pratar själv om nyhetstorka…) – ska de göra det. Det anser jag, men vi verkar ha olika åsikter och kan väl enas om att vi är oeniga. 😉

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Hej igen, Det är bara på Åland som alla insändare publiceras. Försök få in en insändare i HBL, SvD, DN, Aftonbladet eller Expressen. Det är näst intill omöjligt. Alla tidningsredaktioner i världen censurerar insändare och särskilt anonyma, förutom Nya Åland. Det var bara det jag försökte säga, att "insändare" som den här passar bättre i en blogg än i en seriös tidning men där tycker vi uppenbarligen olika.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Så för att jag anser att det är farligt om en tidningsredaktion börjar censurera bland insändare och välja vilka som håller måttet betyder det samma sak som att jag tycker att du ska publicera dina 800 blogginlägg i tidningen? Haha, hur får du detta att gå ihop? Du har inte ens nämnt bloggar i den här diskussionen förrän nu.

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  HejOjdå, öm tå?Jag ansåg bara att det där inlägget passade bättre i en blogg än som en insändare i tidningen. Eller tycker du att jag borde skicka in alla min inlägg som jag gjort under åren, ca 800st som insändare? Det tycker inte jag.

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Varför skulle det plötsligt leda till insändarinflation?Vem ska bestämma vilken insändare som håller måttet eller inte?Idén med insändare i tidningen är att vem som helst ska få sin sak sagd.Det du skriver i det här inlägget känns bara så oerhört konstigt, en politiker borde väl förstå hur viktigt det är att insändare inte censureras av en tidningsredaktion?Ang nyhetstorkan: flytta till något mer spännande land då, typ Japan eller Libyen, och njut av att ha något att läsa om i deras tidningar. Jeez.

  Gilla

 6. steelfm skriver:

  Hej Julius, Du har rätt, det var en insändare men om du läser tidningarna idag så ser du också att det inte fanns så mycket läsvärda nyheter. Många stora bilder och ganska lite matnyttigt. Sålunda nyhetstorka. En torka som urvattnas med insändare som skulle platsa i en femteklass skoltidning.Gällande insändarna när vi närmar oss valet är det just precis det jag är rädd för, om den här insändaren publicerades kommer alltså precis allt att publiceras. Kanske dags att tidningen skulle sålla bort de minst ointressanta, så att de som verkligen vill säga något som betyder något får utrymme. Annars kommer detta leda till en insändainflation där ingen längre orkar läsa dem för det finns för många med för lite värde…

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Julius writes:Öhhh, missförstod jag eller skrev du inte att det var en insändare? Då borde väl rubriken vara "Insändartorka på Åland". Vänta bara när vi närmar oss valet, då behöver du inte vara orolig för att det är glest bland insändarna.

  Gilla

 8. steelfm skriver:

  HejJag har skrivit många blogginlägg som jag funderat på om jag skulle skicka in till tidningarna som insändare, men valt att inte göra det för inlägget har rört en för liten grupp människor men nu behöver man inte fundera på det längre, det är bara att skicka in allt uppenbarligen :O)

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Där försvann allt vad heter journalistik. Trodde tidningarna skulle återspegla problem och viktiga händelser till samhället. Kör hårt Fredrik, skriv en insändare om dagens journalistik och blogga om den 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s