Positiva nyheter – Orkla

Publicerat: 8 november, 2022 i Personligt

Idag kom det fantastiskt efterlängtade och glädjande beskedet ifrån Orkla. Nämligen att bolaget planerar genomföra en fusionera mellan Orkla Foods Finland Oy och Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab samt placera huvudkontoret på Åland.

Orkla är ett oerhört viktigt industriföretag för Åland. Förutom inköpare av chipspotatis skapar de många arbetsplatser både direkt och indirekt, tack vare deras stora export ifrån ön blir handelsbalansen gällande transporter mer i balans men dessutom är Orkla en del i Ålands attraktionskraft vad gäller deras varumärke, hållbarhetsarbete, som besöksmål för skolklasser och pådrivare samt utvecklare av industri och innovationsprocesser.

Beslutet att ha huvudkontoret på Åland är en viktig signal som bekräftar att företagsklimatet på Åland är bra för både små-medelstoraföretag men även för stora aktörer. En av Ålands främsta styrkor bygger på det korta avstånd mellan människor, näringsliv och politik.

Tack Christer och Pasi för det goda samarbetet under åren. Känns otroligt inspirerande att nu få vara med och utöka det ytterligare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s