En intensiv höst på kommande

Publicerat: 15 augusti, 2022 i Personligt

Sommaren 2022 är inte slut ännu. En sommar som varit intensiv på många sätt, där hotellen mestadels varit fullbelagda med turister sedan början på juni. Där evenemang, konserter och happenings har avlöst varandra samt ibland även pågått samtidigt. Jag sade tidigt i våras att sommaren 2022 har potential att bli den bästa sommaren någonsin. I många avseenden blev den det och faktum är att både augusti och september ser väldigt lovande ut ifrån det perspektivet också. Europa touren för damer i golf är nästa stora evenemang och därefter återkommer skördefesten, som vanligt.

När det kommer till det politiska så har sommaren varit lugnare för min del, i alla fall om man jämför med de två senaste somrarna där Covid-19 tog en hel del av dagarna i anspråk. Inte för att jag var sjuk utan för att det kontinuerligt alltid var något som uppstod i den politiska kontexten. Antingen företag som hade utmaningar med likviditeten eller Finlands regering som diskuterade nya restriktioner, begränsningar eller nedstängningar. Det har vi sluppit den här sommaren. Tyvärr har dock världen blivit ännu oroligare och vi har fått känna av inflationen, kostnadsökningar och stor osäkerhet på grund av Rysslands krig mot Ukraina.

Förutom ovanstående utmaningar finns det en hel del politiska frågetecken som behöver rätas ut, osäkerheten vad gäller lönsamheten i jordbruket, energipriserna, kostnadsökningarna på många områden och jag gissar även att vi kommer börja se fler och fler utspel av både enskilda politiker och partier. Det är ju val på Åland om ett år. Jag lär återkomma till det, flera gånger.
Här några privata bilder ifrån den här sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s