Åland 100 år – Firandet dag ett av fyra

Publicerat: 10 juni, 2022 i Personligt

Igår firade vi Ålands självstyrelsedag från tidig morgon till sen kväll. Personligen för mig så började dagen med att VAKNA i P3 & P4 (samsändning över hela Sverige) ringde upp och gjorde en kort intervju om Åland, firandet och självstyrelsen. Du kan lyssna på intervjun här>>

Därefter fick jag förmånen att tillsammans med en mängd digniteter såsom alla nordens talmän, kungahuset i Sverige och presidentparet ifrån Finland uppleva Smakbyn, Lagtinget, Torget och avslutningsvis en konsert på Andersudde.

En fantastisk dag men som om jag hade fått bestämma hade sett lite annorlunda ut. Då hade konserten med alla fantastiska åländska artister hållits i Miramarparken. Tänk vilken möjlighet vi hade att skapa en ny tradition där alla som samlas runt torget för att fira Självstyrelsen efter några timmars minglande, strövande, handlande och ätande skulle tagit sig till Miramarparken för att där få uppleva allt vad de åländska artisterna levererar. En tradition som jag är övertygad om att skulle sätta 9 juni på kartan i likhet med 17 maj i Norge. Ett tillfälle att samla alla ålänningar kring en musikalisk, kulturell och stämningsfull kväll som skulle ha möjlighet att växa, år efter år.

Men, nu blev det inte så. Det blev en fantastisk kväll ändå men jag tycker Lagtinget missade att ta tillvara en möjlighet som skulle kunnat bli en början på en ny tradition som vi skulle kunnat bygga vidare på, utveckla och fira tillsammans. Här några bilder ifrån dagen. Idag är det lite jobb, men sen fortsätter firandet idag, imorgon och på söndag.

Hoppas vi ses i vimlet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s