Direkt ifrån Marmorborgen

Publicerat: 17 april, 2020 i Personligt

Jag försöker informera så mycket jag hinner, får och kan här på bloggen, presskonferenser, via messenger, mail, sociala medier och telefon. Oerhört många hör av sig personligen till mig dagligen (eller egentligen under dygnets alla timmar) med frågor av alla de olika slag. Många frågor gäller generella saker och sådant som fler kanske skulle ha glädje av om spreds vidare.

Information är viktigt och på sociala medier blir det lätt missförstånd, felaktigheter och osanningar. Åsikter spridas fort och inlägg kan lätt bli ett självspelande piano som triggar igång ännu fler missförstånd. Gällande mitt område finns en hel del frågor när så mycket händer, som det gjort, under så kort tid. Jag har långtifrån svar på allt, men jag kan göra mitt bästa för att försöka svara på det jag kan.

När jag började den här ministerperioden kunde jag inte i min vildaste fantasi tro att detta som inträffat senaste månaden någonsin skulle kunna inträffa. Konsekvenserna av Coronapandemin är jag övertygad om att vi kommer märka av under en lång tid framöver men lika övertygad är jag att vi en dag kommer komma ur den här krisen med ny kraft och många nya erfarenheter.

Tanken jag hade när jag började i december var också att lyssna mer och prata mindre. Två öron en mun principen. Det har väl gått sådär. Hade planerat att utföra flera företagsbesök i veckan, hålla i frukostträffar och vara ute på fältet mer än inne i borgen. Det gick väldigt bra de första månaderna. Senaste månaden har det dock inte blivit mycket av det…

Men nästa vecka tänker jag börja med lite nya grejer. Först ut klockan 16:00-18:00 på tisdag 21 april kommer det bli en ”digital konferens”, Q&A, Frågor&Svar eller ett informations/dialog försök tillsammans med Företagarna På Åland där företagare kan få ställa frågor, komma med inspel och berätta om sin verklighet samtidigt som jag skall försöka förklara varför vi gör som vi gör och varför vi inte alltid kan göra som vi vill.

Därefter tänker jag fortsätta informera LIVE (med försök en gång i veckan) ifrån kontoret här i borgen så att den som önskar, vill och har möjlighet skall kunna ställa frågor, tankar, förslag och idéer. Inte bara med mig utan även med andra personer. Gemensamt är att allt kommer handla om Åland, politik, utveckling, entreprenörskap, digitalisering och framtiden. Och det kommer köras LIVE så att du som tittar, lyssnar, följer även skall kunna komma med frågor, tankar och inspel.

Hur allt skall gå till funderar jag lite på ännu men med alla mina grejer (jag har ganska mycket tekniska prylar), erfarenheter av LIVEstreaming (bl.a ifrån SteelFMhjälpen) så skall det nog funka. Jag kör på principen som jag gjort hela mitt liv, att jag lär mig och utvecklar konceptet under resans gång. Har även lite funderingar på att genomföra några digitala företagsbesök, återkommer om det.

Mer information om det här nästa vecka. Nu är klockan 08:30 och första IRL-mötet börjar nu i borgen och sedan avlöser de varandra. Ha en bra fredag och trevlig helg. Kämpa på där ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s