Lite lyssnar/tittarstatistik

Publicerat: 6 januari, 2020 i Personligt

SteelFMhjälpen är en insamling som kan ta dels av på många sätt. För det första så är det radio vi gör i buren på torget och sålunda skickar vi iväg ljudet därifrån på 95,9 MHz över fasta Åland (nej, vi hörs tyvärr fortfarande inte i skärgården.. Radio Suomi gör det istället…)
Hur många som lyssnade via den traditionella radion är det tyvärr omöjligt att säga eller mäta så jag tänker inte ens försöka gissa.

Förutom traditionell etermedia så kan man även lyssna på oss via vår app (som finns där appar finns) den statistiken såg ut såhär :

Alltså mellan 400-600 personer/dag under SteelFMhjälpen. Det är inte så jättemycket men det beror nog på att väldigt många valde att följa våra sändningar via andra sätt och med bild 🙂

Via Ålcoms IP-TV, Smedsbölesändaren eller MCAs TV-nät kunde man se våra sändningar direkt i sin egen TV. Tyvärr går det inte heller där att få exakta siffror hur många som följde våra 84 timmar ifrån torget, även om vi vet att det var via de sätten de flesta tog del av vår sändningar (det vet vi på basen av våra lyssnarkontakter)

Det som dock är överväldigande är att ta del av statistiken ifrån vår LIVE-stream på nätet och antalet tittare via Facebook. Totalt sett så har vår Stream på nätet under de dagarna tittats aktivt på LIVE i över 119.486 minuter eller ca 2000 timmar (!). Antalet totala unika besökare var 5633 stycken personer, mestadels via mobilen. (Det tycker jag är väldigt mycket, med tanke på att man kunde följa oss direkt i sin TV)

Men inte nog med detta, evenemanget spreds dessutom över hela världen även om det var på Åland, i Finland och i Sverige det naturligt fick flest tittare/följare (det här alltså statistik ifrån vår WEB-stream som låg på http://www.steelfm.ax, http://www.steelfmhjalpen.ax & http://www.livestream.com/steel).

Det som ytterligare gör att den här insamlingen sprids och är speciell är alla de artister som ställer upp och alla fantastiska musikuppträdanden som genomförs, år efter år, för den goda sakens skull.

Alla framträdanden som gjordes i ”glasburen” filmade och spred vi även via SteelFMs Facebooksida. (Jag har även samlat alla 35 uppträdanden här>> om du enkelt vill hitta dom och se dem igen). Mellan 2000-6000 visningar (totalt mer än 82.400stycken) har uppträdanden fått och totalt har (till dags dato) över 63.000 (!) minuter tittats på dessa. Och de siffrorna fortsätter öka.

Avslutningsvis kan jag skicka med en bild på besöksantalet på http://www.steelfmhjalpen.ax (ungefär lika många besökte SteelFM.ax under tiden)

Så till alla er som valde att följa vår sändning vill jag säga ett stort tack, till er som valde att ställa upp och bidra på olika sätt för att förverkliga detta mastodontprojekt vill jag säga ett ännu större tack och till alla er som skänkt en slant vill jag på Matbankens vägnar bekräfta att ni varit med och gjort skillnad. Imorgon klockan 15:00 överräcker vi checken och slutredovisar den här omgången av SteelFMhjälpen. Du kan givetvis välja den LIVE på http://www.steelfm.ax 🙂


Tusen tack ännu en gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s