SteelFMhjälpen 2019 – Matbanken

Publicerat: 1 januari, 2020 i Personligt

Jag vill börja med att säga TUSEN TACK, till alla er som engagerat er i stort och i smått för att vi återigen har haft förmånen, möjligheten och ynnesten att kunna genomföra  SteelFMhjälpen

SteelFMHjälpen har nu arrangerats tre gånger och blivit ett begrepp för många och gjort stor skillnad för ännu fler. Hundratals människa på Åland har fått hjälp ifrån de organisationer och medel som vi tillsammans samlat in under åren. 

Första året lyckades vi gemensamt få ihop över €65.000 till Rädda Barnen på Ålands Barnfond och förra året kunde vi överräcka en check på över €85.000 till “ensamma och ekonomiskt utsatta äldre på Åland” via Folkhälsan på Åland.  Vad årets slutsumma är vet jag ärligt inte än, arbetet med att sammanställa allt börjar nu och kommer redovisas offentligt den 7 januari klockan 15:00.

Årets insamlingen har engagerat väldigt många människor, ifrån alla olika åldrar, som osjälviskt bidragit med pengar, tid, varor, tjänster och olika engagemang för att hjälpa oss hjälpa Matbanken på Åland r.f som i sin tur hjälper uppemot 140 familjer och 120 ensamhushåll varje år med det mest grundläggande behoven vi alla har. Mat, hygienartiklar och gemenskap.

Vi lever i ett av de bästa samhällen i världen och det är lätt att intala sig själv att alla har det bra. Så är inte fallet. Det är nyttigt för oss som har det bra att ibland skakas om, blir berörda och tänker på andra än oss själva och våra närmaste. Med den vetskapen kan vi förändrar oss, vår inställning till livet och bli mer tacksamma över vad vi har. Vi som har det bra, har en skyldighet att hjälpa de som inte har det lika bra som de flesta av oss.

Tillsammans har vi gjort skillnad, igen. En skillnad som kommer förbättra livssituationen för många av våra mest utsatta på Åland, i alla lika åldrar. 

SteelFMhjälpen är ett exempel på hur vi på lilla Åland kan göra saker som stora nationer inte klarar av och att allt är möjligt om vi gör det tillsammans. Det är också ett exempel på att man med små resurser, stort engagemang, äkthet, kärlek och hårt arbete kan göra det omöjliga.

SteelFMhjälpen har också blivit en plattform där lokala artister, musiker och konstnärer mixas ihop med kreativa företagare, entreprenörer, politiker och tredje sektorn. Sammanhållning och gemenskap över alla generationer, samhällsklasser och människor. Ett tillfälle att förenas, förändras och förbättras. Där viljan att göra något gott övervinner de mörkare krafter som vill något annat. Jag vill även hävda att SteelFMhjälpen är ett skyltfönster över det bästa Åland har att visa upp, på den mest centrala plats vi har, torget i Mariehamn.

Gott Nytt År och ett stort innerligt tack till er alla som varit en del av detta i år. Till er som av olika anledningar inte hittills deltagit i insamlingen vill jag säga: -”Det är inte försent. Insamlingen sammanställs på tisdagen den 7 januari klockan 15:00. Gå till www.steelfmhjalpen.ax ge ett bidrag, stort eller litet, var med och gör skillnad och blir en del av att göra Åland bättre.”

Ett nytt år kunde inte inledas bättre. Idag blir det soffan, återhämtning, en varm dusch, tystnad, utsträckt rygg, umgås med Eva och vila. Imorgon fortsätter arbetet med att sammanställa, plocka ner, flytta, städa upp torget och reda upp allt. (jo, jag har tagit ledigt ifrån mitt andra jobb, men på fredag är det full fart i Landskapsregeringen igen) 

Återigen. Tusen tack till alla er som engagerat er, ingen nämnd ingen glömd men se gärna igenom bildspelet här ovan, eller bilderna här nedan och skicka en tanke till alla de människor som förgyllt Andrés och min tid i ”buren”. Jag vet att ni är oerhört många som blivit berörda, imponerade och fascinerade av alla fantastiska framträdanden och oerhörda talanger som stått på vår scen. Tillsammans gjorde vi skillnad. Igen.
Gott Nytt År på er alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s