Kort sammanfattning av 2016

Publicerat: 27 december, 2016 i Personligt

Vi går in i den sista veckan av 2016 och jag tänkte försöka mig på en snabb personlig sammanfattning av hur det här året har varit för mig. Ungefär såhär har det sett ut.

img_5341
I januari & februari jobbade jag mest med att avveckla (flytta) plåtverkstaden Klintens Plåt och hitta en övertagare till maskinuthyrningen Klint Rent. Verksamheten hade under cirka 40 år servat ålänningar med plåt och byggmaskiner men efter att jag blev utsedd till näringsminister och innehöll den posten i fyra år (till skillnad ifrån alla andra som innehaft posten sedan år 1999, som bara suttit två år) och varken kunde eller fick engagera mig i mitt företag, tvingades jag till att avveckla det när jag kom tillbaka. Orsaken till det är givetvis flera men det är ofrånkomligt att det finns en tråkig baksida med att vara företagare och engagera sig politiskt. Många kunder som tidigare varit trogna visade sitt missnöje över den förda politiken med att handla ifrån andra ställen och uppmanade sina bekanta att göra det samma… Men nu är det som det är med det och när en dörr stängs öppnas oftast en annan.

IMG_6405
Mars, april & maj fokuserade jag det mesta på mitt projekt #frille100dagar där jag försökte gå ner 100 gram per dag i 100 dagar. Vägde cirka 105 när jag började och den lägsta noteringen jag har sett på min våg det här året var 89,7kg. Nu såhär efter julen har jag gått upp några för många kilon igen och skall skärpa till mig så snart jag kan börja bygga på huset igen.

img_6359
Gällande mitt husprojekt så tog det väl fart runt den här tiden. Jag började med att söka bygglov, det tog några månader extra än vad det skulle behövt gjort för jag fick felinformation ifrån byggnadskontoret i kommunen och tvingades till att köpa tilläggsmark för att erhålla bygglovet, något som i efterhand visade sig vara fel… Men nu är det som det är med det, lite irriterande men det var ju bra att det hände mig och ingen annan nyinflyttad till kommunen….

#10000kladdkakor har även det gått igenom året som en röd tråd. Jag har tillverkat ca 150 stycken kladdkakor, vissa superbra, andra sådär och några totala katastrofer. Jag har nu ett perfekt grundrecept som gör kladdkakan kladdig, oavsett om den är i kallt eller ljummet tillstånd (något som inte är lätt). Det har tagit en hel del experimenterande men övning ger färdighet. Har bara 9850 kvar innan jag tänker kalla mig expert.

Sommaren gick mestadels av att bara njuta av vädret och bygga en husgrund. Såhär sista veckan av året ångrar jag lite att jag inte hade lite mera fart under sommaren/hösten eftersom vädret var absolut perfekt. Tyvärr gjorde jag inte det men av någon anledning fick jag för mig att börja med stommen i början av oktober. Målet då var att få upp ytterväggarna och taket vattentätt innan vintern och snön skulle komma. Jag klarade det med några timmars marginal, men det hade varit betydligt behagligare att göra det under sensommaren än som det blev nu.

Samtidigt som jag har pysslat med det ovanstående så har jag tillverkat några hemsidor, skött det tekniska underhållet och lagt musiken varje vecka på Steel & Soft FM, lanserat den nya ännu starkare Klint Glove, hållit några föredrag om det ena och andra, och även haft förmånen att få åka till Puerto Rico, Grekland och Spanien.

Under nästa vecka kommer jag skriva en liten krönika om vad jag hoppas på för 2017 och så får vi se om ett år hur det blev. Ett år går for men man hinner göra mycket om man får vara frisk.

Gott Nytt år på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s