En kort uppdatering

Publicerat: 30 november, 2016 i Politik

Jag har hållit en stolthet i att den här bloggen har varit levande ända sedan den såg dagens ljus år 2006 (då jag transformerade min hemsida, som startades inför valet år 1999, till det moderna verktyget ”en blogg”). Min definition av ”levande” är att det skall komma minst ett inlägg i månaden (även om jag anser att det är för sällan). Oftast har jag skrivit många fler, totalt närmar sig inläggen 1500 stycken. Jag har skrivit om högt och lågt, personligt, ibland privat och en hel del politik. Insåg igår att skall jag hålla min egen definition så måste jag skriva ett inlägg idag. Så här kommer en liten uppdatering av de senaste veckorna.

Kortfattat kan man säga att största delen av mitt liv har gått åt att bygga på mitt hus. Av någon konstig anledning fick jag väldigt lite gjort i somras när det var bra väder men i början av oktober fick jag för mig att sätta igång, på riktigt. Sagt och gjort, beställde några 1000-tals meter virke, två pallar utegips, hinkvis med skruv och satte igång. Nu när vi snart går in i december står faktiskt en huskropp där ladan min stod tidigare. Ytterväggarna är uppe, likaså limträbalkar, stålpelare och råsponten på taket är spikat samt filten är på. Nu väntar jag på lite fönster/dörrar och jag har som mål att spika upp en del av panelen innan de kommer. Följ gärna mig och bygget på instagram 😉

View this post on Instagram

Karlström på taket

A post shared by Fredrik Karlström (@frille_com) on

Huset blev nog lite onödigt stort (och högt) och det är mycket mer jobb än man kan tro. Men har man satt igång ett projekt är det bara se till att slutföra det. Hela grejen med att bygga hus är att det är mycket mera jobb än man tror och skulle man veta (eller komma ihåg) hur mycket det är skulle man aldrig börja.

Hemligheten att orka, när man väl dragit igång, är att ta en bit i taget, inte fokusera på att lösa alla problem innan man kommer till dem och dela upp projektet i många små bitar, gör en sak i taget, gör det klart och gå vidare. Egentligen är det väldigt agilt att bygga ett hus själv. Det handlar om att visualisera hur det kommer bli, börja där man är, fokusera, avgränsa, prioritera och skapa ett värde så tidigt som möjligt. Det är lite som att driva ett företag och vara entreprenör. Det är ett hårt jobb, många timmars slit och ibland händer det ingenting på några veckor men sen helt plötsligt när du gjort grundarbetet bra, så kan du resa väggarna på en förmiddag och se resultatet av ditt arbete.

Men det har inte bara varit husbygge, däremellan har jag också varit på mitt jobb, Steel FM, deltagit i ett seminarium på Finska Ambassaden i Stockholm, gjort en Pecha Kucha presentation på Alandica, bakat ett antal kladdkakor och skött mina politiska uppdrag efter bästa förmåga.

Avslutningsvis kan jag berätta att jag sticker till Stockholm imorgon för att vara med i Sveriges Radio P2 och ett program som heter Ilta Päivä. Det är en ”talkshow” som riktar sig till finskspråkiga personer i Sverige. Skall bli lite intressant och se vad det blir av det, programmet skall handla om mig och jag har meddelat att jag inte kan prata finska :). Klockan 12:50  (svensktid) har jag lovat infinna mig i radiohuset på Gärdet. Lyssna gärna, alltså strax före 14:00 (åländsk tid) imorgon så får vi höra hur det går.

Nu skall det inte ta så länge till nästa uppdatering, det lovar jag.
Har redan några utkast skrivna i telefonen 😉

kommentarer
  1. Hosting skriver:

    ___123___En kort uppdatering | Fredrik Karlstrom___123___

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s