Gör mer spontana grejer

Publicerat: 30 september, 2016 i Politik

För lite drygt ett år sedan gjorde jag det här videoklippet. Jag hade fått en lunch inställd och hade 30 minuter över till nästa möte. Jag fick en ide, ställde upp telefonen på en stol på bordet. Hittade några passande bilder och körde spontant.

Ett klipp, oredigerat.

Igår kom en kille fram till mig och tackade för filmen. Han sa att det bland annat  var den filmen som gjorde att han och hans partner tog beslutet att flytta till Åland. Det häftiga är att jag vet att det finns flera som blivit påverkade av just den här filmen och att den varit en viktig del i att ta steget och flytta hit. Jag frågade hur han trivdes och hans leende sa mer än tusen ord.

Filmen lever ännu och jag blir lite nu och då kontaktad av personer som sett den och vill veta mera om Åland, senast för en dryg månad sedan var det en man som ringde och ville ha mer information och kontakter till potentiella arbetsgivare.

Han ville verkligen flytta hit men den enda ”relationen” han hade med en verklig person var filuren i den här videon. Han tog dock upp telefonen sin och ringde. Givetvis hjälpte jag honom med vad jag kunde. Åland behöver mer inflyttning och vi kan alla hjälpa till på vårt sätt.

Så jag uppmanar dig att helt enkelt gör mer och fundera mindre. På ditt sätt. Åland och världen behöver mer glädje, spontanitet och frimodighet.

 

 

kommentarer
 1. Sven-Åke Gustavsson skriver:

  Jadu Frille,har inte Visit Åland denna härliga film så måste du skicka den till dem för någon bättre reklam om vårt arbets Åland kan man inte få. De är precis så här en spontan film man önskar utan en massa musik och flotta vyer från Åland, här är det rena fakta.Brukar själv vid mina utlandsresor ha lite Ålandsbrochyrer med i kappsäcken som man lägger i hotelllobbyn diskret på olika platser där man bor.De tycker jag fler skall göra då vi Ålänningar far runt hela världen,så hämta från Ålandsinfo lite brochyrer på engelska om vårt härliga Åland,alltid är det någon som blir intresserad och kommer hit. Bra Frille!

  Gilla

 2. pad skriver:

  JA ❤
  Man blir ju riktigt ´Ålandssjuk´ av videon ❤ (y)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s