Bygguppdatering

Publicerat: 24 september, 2016 i Politik

Som du kanske vet så håller jag på bygger lite på gården hemma i Ulfsby. Många har undrat om jag är riktigt klok och om det verkligen är nödvändigt att bygga ett nytt hus när vi bor där, i ett redan. Jag lovade tidigare i ett inlägg att jag skulle redovisa för hur jag tänker. Här kommer en kort redogörelse, döm själv sedan om jag är klok eller inte 🙂

I fastighetsbeskattningen står det att huset på Lugne är ifrån 1890-någongång. Jag vet att min farfar renoverade huset runt 1960 och jag själv totalrenoverade det under flera år runt år 2000. Alltså med 40-års mellanrum.

Eva börjar tycka att det är dags att renovera igen, det tycker inte jag, men inser att det kommer behöva göras om fem-tio år. Det i sin tur kommer innebära att jag tvingas renovera det ytterligare en gång innan jag dör (vilket jag inte hoppas blir inom 50 år). Vet du hur jobbigt det är att renovera hus ifrån 1890 samtidigt som man bor i det? Det vet jag.

Sålunda har jag istället tänkt att jag bygger ett nytt hus, jag bygger det så gediget jag bara kan och räknar med att det skall hålla i 50 år utan renovering. Vad ska vi då göra med det gamla huset kanske du undrar? Jo, jag funderar på att hyra ut det på typ AirBnB eller något liknande. Då kan jag fixa upp ett rum åt gången, bygga om kontoren till dubbelrum och på så sätt kan tio personer övernatta där. Det är även på det sättet jag tänkt finansiera nybygget.

Det finns ingen tidsplan på nybygget utan när ryggen håller, lusten finns och jag har råd kommer jag bygga lite. Kanske inflyttning nästa sommar, eller nästa jul eller sommaren därpå.

Jag vill såhär i början av projektet skicka iväg några tack till företag som jag hittills anlitat och som jag bara har gott att säga om. Först till David Björlin på Gitech.ax som visualiserat hela projektet och på så sätt inspirerat mig att komma vidare samt för hjälpen med ritningar och att märka ut hörn och höjder. Sen ett stort tack till Stefan Mansen på Ålands Betonghus för otroligt kvalitetsjobb i betongsockeln (även om jag överdimensionerat grunden så att det kunde byggas en stor industribyggnad på den) även ett stort tack till Kenneth på Karlssons Gräv för ett effektivt och snyggt grävarbete. Sist men absolut inte minst vill jag skicka ett stort tack till Kaj Rösgren på Klingbergs som alltid svarar på alla mina dumma frågor och som hittills sett till att golvvärmeslingorna är på rätt ställe.

Det här är bara början men om allt går som det skall så kommer slutresultatet förhoppningsvis se ut något såhär när jag är klart.

kommentarer
 1. […] i Ulfsby, varför kanske du undrar? Du bor ju redan i ett. Den frågan svarade jag på i det här inlägget>>. Målet är att flytta in till jul, eller nästa jul. Det handlar om hur ekonomin ser ut (tanken […]

  Gilla

 2. pad skriver:

  O.K. !
  Du övertygade mej 🙂 -Lycka till med projektet !
  + Glädjer på förhand mej över alla delrapporter med bilder ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s