Hälsning ifrån 10.000 meter

Publicerat: 10 maj, 2016 i Politik

imageJag har varit tillsammans med min bror till Sarajevo några dagar och firat att han fyllt år. Återigen åker vi med Norwegian och det får mig att tänka på en diskussion jag hade på Facebook med några personer när jag satt i ett av deras flyg ifrån Aten till Stockholm för några veckor sedan.

Det var några personer som kommenterade mitt inlägg och ansåg att man inte skall flyga med Norwegian pga deras personal/lönepolitik.
I korthet kan jag säga att jag inte håller med och anser att Norwegian är ett bra bolag, att piloterna, teknikerna och kabinpersonalen har bra löner och att ingen av de anställda där tvingas till att gå till arbetet samt att flygbolag om några lever i en global värld med global konkurrens.

Nämna vill jag också att tack vare intåget av lågprisflygbolag så har även de ofta statligt ägda bolagen tvingats till effektivsering och det medfört att resandet för oss vanliga konsumenter har kunnat öka.

Jag anser även att ökat resande är bra med tanke på att vi alla nu kan vara med och göra världen lite bättre genom att lära oss av andra kulturer, träffa nya mänskor och fördela en del av våra ekonomiska resurser till ställen som har det sämre ställt än vad vi har (turism är ett av de mest effektiva sätt att fördela medel ifrån rikare till fattigare länder).

Det faktum att jag nästan alltid flyger på det billigaste sättet jag hittar, oftast med lågprisbolag, gör också att jag tenderar att spendera mer pengar på de destinationer jag åker till. Valet av destination utgår även det ifrån lågpriskalendern istället för de mest populära destinationerna just nu. Så även den här resan, det blev alltså Sarajevo av alla ställen.

Just den här resan och resan till Aten kostade ungefär 700 kronor per person tur&retur. Det förutsatte i bägge fallen att vi kunde vara lite flexibla med dagarna. Hade vi åkt några andra dagar hade det kostat tre-fyra gånger mer. Eftersom jag inte längre är offentligt anställd kan jag anpassa mig till det.

Tack vare de låga priset har vi kunnat genomföra dessa resor som givit oss minnen för livet samtidigt som det var till gagn för lunch/middagsrestaurangerna, gästhemmet, taxi, biluthyrarna, butikerna och rederierna i ett Grekland och Bosnien som just nu har det tufft.

Tack vare Norwegian och deras lågpris, fick några företagare som just nu har det väldigt knapert, extra kunder och med det lite bättre förutsättningar att få livet att gå ihop.

Så här kommer ett stort tack till Norwegian för att ni finns och faktiskt gör världen lite bättre och att ni har gratis wi-fi ombord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s