Jag och mina kladdkakor

Publicerat: 27 november, 2015 i Politik

11202095_10153086563252397_8310057660141877944_nJag har någon konstig gen i kroppen som gör att jag har svårt att göra saker halvdant. När jag får något för mig och ger mig på något nytt så brukar jag ro det i hamn och inte sluta förrän jag känner att jag har ganska bra koll på det jag givit in mig på. Jag kanske inte alltid blir världsmästare i det jag ger mig in i men jag ger det iallafall ett gott försök.

Det spelar egentligen ingen roll om det handlar om att bygga hus, radiostationer eller politik. När jag får för mig att göra något brukar jag gå in med hull och hår och göra det på riktigt.

Så även när det kommer till kladdkakor.

Jag har hållit en hel del föredrag för unga företagare och entreprenörer de senaste åren och då brukar jag predika 10.000 timmars regeln och att det finns en formel att följa om man vill bli framgångsrik. Den lyder :

Framgång = envishet + glädje + 10.000 timmar.

10.000 timmar kanske du tycker låter mycket, det är det, men samtidigt är det inte så länge om du gör det intensivt, fokuserat och gillar det du håller på med. Oavsett vad du vill bli bra på så garanterar jag, lägger du ned 10.000 timmar på det, blir du det.

Jag brukar berätta att lägger du åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan tar 10.000 timmar mindre än fem år att genomföra. Men om du gör som jag gjort, jobbar fler än fem dagar i veckan och betydligt mycket mer än 8 timmar per dag så går det mycket fortare och du hinner med otroligt mycket under en livstid, det krävs dock att du får förmånen att vara frisk och att du tycker om det du håller på med

Så vad har 10.000 timmar och kladdkakor gemensamt? Jo, jag har fått för mig att om jag börjar nu och bakar 10.000 kladdkakor så kommer jag bli väldigt bra på det. Jag tänker dock inte göra det så intensivt som jag predikat här ovan utan jag tänker dra ut lite på det. Medellivslängden för män på Åland är 82 år. Det betyder att bakar jag fem kladdkakor i veckan kommer jag hinna göra 10.000 stycken innan det är dags att kila vidare.

Fast 10.000 kladdkakor är ganska många… vi får se hur det går.

12265877_10153114470727397_7290189637787217321_oJag tycker det är roligt att fundera ut kombinationer som inte så många andra funderat ut och justera lite på recepten efter hand. Just nu så är två stycken på gång, en pistagenöt/vitchoklad och en citon/vitchoklad-colafudgekaka i ugnen.

Undrar du vem som skall äta dessa? Ikväll skall jag på nöjeskryss med radiogänget och innan vi sätter oss i bussen och åker ut till Eckerö tänkte jag bjuda på kladdkaksbonansa.

Trevlig helg

kommentarer
  1. […] enorm. Eller vad sägs om en kladdkaka gjord på pretzels och öl? En kladdkaka täckt av ett lager ostbågar? Jag har aldrig hört talas om något liknande, men jag är tämligen säker på att någon av […]

    Gilla

  2. pad skriver:

    ´pistagenöt/vitchoklad och en citon/vitchoklad-colafudgekaka´ låter mums !

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s