Lillajulmarknad

Publicerat: 27 november, 2015 i Politik

c8f93-dsc03275Lyssnar just nu på Peter i Vakna med Steel där han har besök av en tant vid namn Gyrid Hagman ifrån Sunds Kulturförening som är med och arrangerar lillajulmarknaden på Jan Karlsgården imorgon. När hon berättade om alla försäljare kom jag att tänka på en grej som utspelade sig för ca 20 år sedan när jag jobbade alla lördagar på Maskinuthyrningen Klint Rent.

Eftersom jag alltid har lite svårt att inte göra flera saker samtidigt och det fanns lite tid mellan kunderna kom jag på en lysande idé, tyckte jag då.

Jag åkte till ett stort stentag i Eckerö och lastade bilen full med knytnävsstora runda stenar, tvättade av dom och tog en stenborr ifrån hyllan och monterade fast sten efter sten i en pelarborrmaskin och började borra ett hål i varje. Hålet var ungefär 35mm i diameter och borra ett sådant hål en granitsten ifrån Åland kan jag berätta att är svårt, besvärligt och komplicerat. Hålet var som du ser på bilden ämnat för att stoppa ett värmeljus i.

Efter flera månaders arbete med borrande alla stunder det inte var kunder i butiken hade jag fått ihop ca 50-60 stenar. Jag hade inte riktigt tänkt hur jag skulle sälja dom men när Lilla-Julmarknaden närmade sig fick jag för mig att jag skulle sälja min stenar där. Sagt och gjort, packade ett bord, slängde mina stenar i bilen och for iväg.

Försäljningen gick bra men jag minns att det var svinaktigt kallt men jag stod där i sju timmar tills alla mina stenar var sålda. Jag packade ihop mitt pick och pack, frös som en hund, nöjd och åkte hem för att dusch/värma upp mig för att sedan som de flesta andra lördagar tillbringa med kompisar på arken.

Kvällen drog igång. Jag kände mig nöjd, duktig och rik. Jag hade sålt sten för över 1000 mark, skröt om hur jag förädlat sten till pengar och kände mig som ”Kung i Baren”. Vaknade dock upp på söndagen och konstaterade att alla pengar var slut och jag hade ont i huvudet.

Minns att jag ifrågasatte mig själv om jag var riktigt klok som har slitit hund i månader, stått ute i sju timmar och frusit för att sedan spendera allt under några timmar. Jag vaknade på söndagen utan pengar, inga stenar och ont i huvudet…

God Lilla Jul på Dig

kommentarer
  1. Jörgen Strand skriver:

    Tror du berättat denna historia en gång tidigare, men om jag minns rätt så konstaterade du att Wiklöf var vinnaren som vanligt….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s