Idag är framtiden här.

Publicerat: 21 oktober, 2015 i Politik

hedvigIdag, den 21 oktober 2015 anländer Marty McFly till framtiden i ”Tillbaka till framtiden II”. Det var en filmtriologi som har betytt mycket för många av oss som är födda på 70-talet. Jag är övertygad om att den filmserien skapade en kollektiv framtidsbild och framtidstro om att ingenting är omöjligt och allt går att göra. De uppfinningar som beskrevs då, finns många idag och fler är på gång. Läs mer om det här>>

Jag har pratat lite om det här på några seminarier och jag har också en liten tes om att förutom Tillbaka till Framtiden filmerna, StarTrek, Demolitionman och några andra framtidsfilmer, så fanns det ETT speciellt barnprogram med en kvinna som visade ännu tidigare att vi kommer leva i en tid när allting kan ifrågasättas och allt är möjligt. Det var Hedvig och hennes fantastiska apparat som gjorde att hon kunde prata med och se sin syster ifrån en vagn i skogen. Den fick mig att drömma stort om framtiden.

Vilka är framtidsfilmerna som uppmuntrar till kreativitet och innovation nu? Jag saknar dem lite. De filmer som görs om framtiden nu handlar mer om zombies, naturkatastrofer, epidemier, elände och bekymmer, eller har jag fel? Kom gärna med tips och förslag på bra framtidsfilmer som kollektivt kan lyfta en ny generation. Jag är nämligen helt övertygad om att det man pratar om, det man drömmer om tillsammans, kan förverkligas.

Ingeting är längre omöjligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s