Ålänningarna får de politiker de förtjänar

Publicerat: 17 oktober, 2015 i Politik

_1Det här är det sista inlägget som jag kommer skriva på den här bloggen innan rösturnorna stänger klockan 20:00 imorgonkväll. Det är det sista försöket för mig att få dig som inte förhandsröstat, att engagera dig och rösta. Imorgon avgörs vem som skall styra över de nästa 500 miljoner euro som vi årligen använder för att sköta om det vi behöver göra gemensamt.

I lagtingsvalet är det över 250 stycken kandidater som vill göra ett bra Åland ännu bättre och i det kommunala valet är det över 550 personer som vill göra detsamma. Gunnar Jansson sa att -”Ålänningarna får de politiker de förtjäna”. Imorgon är det upp till bevis, gör din plikt och använd din rättighet.

Gå och rösta och ta med dig en kompis som annars inte brukar göra det, visa att val är viktigt. Jag hoppas att vi tillsammans kommer över 70 procents delaktighet (jo, jag tycker också det är lågt) och att det blir ett valresultat som ger regeringsbildaren ett kraftigt mandat att forma en regering som kan ge Åland det starka ledarskap som behövs.

Det kommer att krävas ett hårt arbete och ett bra lag för att ta tag i de gemensamma utmaningarna vi har, i en tid när allt förändras snabbare än någonsin. Ta inte frisk luft och demokrati för givet. Ta ditt ansvar, rösta.

Valfrid.

kommentarer
  1. Jan Lyngander skriver:

    ¨Hur uppnår man lägsta möjliga valdeltagande i ett Åländskt lokalval? Jo man lägger det samma helg som minsta möjliga röstberättigade finns på ön. Höstlovet förstås. De verkligt intressserade förhandsröstar förstås, men hur många verkligt intresserade har du i bekantskapskretsen?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s