Full fart i politikbutiken

Publicerat: 26 juni, 2015 i Politik

frille_michael_sarsDet har varit en händelserik vecka, bara för att nämna något, sommarprat i Radio Vega (som du kan lyssna på (i podcast-format utan musik) här>> & i Finland med musik här>>), besök till den landbaserade fiskodlingsfabrikens byggplats Fifax i Eckerö, möte med VisitÅland & Ålands Näringsliv om TeamÅland, bolagsstämma med Ålands Utvecklings Ab & Ålands fastigheter Ab:s, möte med ÅHS styrelse och därefter med en av ÅHS överläkare (det gällande mina karpaltunnlar), beslut om ny Vårdöbro & ny färja (till en kostnad av ca 35 miljoner euro, som vi inte har…), beslutat om pengar till Företagsam Skärgård ifrån Skärgårdsnämnden, middag igår kväll på Havsvidden med mina föräldrar som firade Guldbröllopsdag (50-år!!!).

Idag skall jag förutom diskutera vattenlagen och några förordningnar gällande lagen om EU:s fiskerikontroll med några tjänstemän även träffa bankdirektör Jenki Rask, en av Ålands positivaste, vänligaste och trevligaste personer. Jag har nämligen en idé som jag tror han kommer gilla, faller alla bitar på plats återkommer jag inom kort med ett nytt förslag som uppfyller de flesta av ledorden i Team Åland (TIMDI- Tillväxt, inflyttning, modernisering, digitalisering och internationalisering).

Imorgon sticker vi för tredje året i rad (tanken om Åland i Almedalen fick jag när jag var där 2012) iväg med Michael Sars till Gotland och Almedalen för att sprida budskapet om Ålands förträfflighet. Båten är lastad med människor som brinner för att sätta Åland på kartan och för några dagar så är du välkommen till Åland på Gotland.

Det här var ett litet axplock. Fram till den 13 juli lovar jag att det skall vara minst lika full fart, sen tar jag semester i fyra (!!!) veckor i sträck, det har jag aldrig haft, någonsin. Har ingenting planerat och ser väldigt mycket fram emot just det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s