Mitt sommarprat

Publicerat: 23 juni, 2015 i Politik

radiovegaIdag sändes mitt sommarprat i Radio Vega. När jag skrev det insåg jag att jag har lite för mycket att säga på för kort tid, så jag har tvingats till att halvera manuset två gånger och komprimerat ihop pratet till den begränsade tiden 55 minuter 🙂

Jag pratade en hel del om mitt liv före nuvarande jobb som minister i Ålands Landskapsregering, vilka medvetna, frivilliga och ofrivilliga val som gjort att jag hamnade där jag är just nu och hur allt i livet hänger ihop. Helt enkelt en snabb sammanfattning av mitt liv såhär (förhoppningsvis) halvvägs in i livet. Konstaterar att jag måste skriva en självbiografi någon dag för att få med allt jag vill ha sagt 🙂

Jag avslutade mitt sommarprat med att berätta att jag INTE kommer ställa upp i höstens lagtingsval. Det väljer jag att göra av flera orsaker, här är några:

  • Jag älskar förändringar. Jag är nämligen övertygad om att förändringar oftast medför något positivt och genom att medverka till förändringar i livet så kommer nya intressanta saker uppstå och hända. Det här har varit min plan sedan 2011 att ge 110% de här fyra åren för att sen göra något helt annat.
  • Jag har aldrig förknippat mig själv som en heltidspolitiker även om det är det jag varit (eller mycket mer än heltid) de senaste fyra åren, skulle jag fortsätta nu skulle det troligtvis bli en permanent sanning
  • Genom att inte ställa upp frigörs ett antal röster som kan läggas på andra moderata kandidater. Jag väljer alltså att aktivt arbeta för att förnya lagtinget genom att inte uppta en plats utan släppa fram fler unga krafter.

Här>> kan du lyssna på sommarpratet dock utan musik pga upphovsrättsliga orsaker

kommentarer
  1. pad skriver:

    Det var årets bästa sommarprat hittills ! Tack ! ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s