Nya Skärgårdsnämnden

Publicerat: 12 december, 2014 i Politik

brando_1Igår antog vi i regeringen ett nytt reglemente för Ålands Skärgårdsnämnd. De största skillnader emot det tidigare reglementet är följande :

1. Nämnden utökas till att bestå av två förtroendevalda representanter ifrån de sex skärgårdskommunerna
2. Ett verkställande organ/samarbetspartner kommer utses för att genomföra de aktiviteter nämnden beslutar om
3. Nämnden har €35.000 till sitt förfogande (tidigare år €20.000, som delvis också användes för att finansiera en av landskapets tjänsteman, vilket det inte görs längre utan nämnden förfogar helt över €35.000)

Jag är helt övertygad om att jag som ordförande tillsammans med mina ministerkollegor samt de kreativa krafter som finns i Skärgården kan göra stor skillnad med lite medel. Det är inte heller någon hemlighet att det verkställande organet som jag vill att nämnden anlitar är föreningen, Företagsam Skärgård med den driftige ordföranden Kent Eriksson.

Det som är karakteristiskt för alla skärgårdskommuner, deras kommuninvånare och anställda på kommunkanslierna är att de är 1000-konstnärer, alla kan göra allt och ingenting är omöjligt. Kan vi få in den andan i den nya Skärgårdsnämnden så är jag övertygad om att vi kommer att kunna göra skillnad, stor skillnad. Det här året har det hänt mycket i Skärgården och det är mycket på gång. I Brändö drivs som bäst ett näringslivsprojekt med en karismatisk projektledare, på Kökar har Birka Skärgårdsbröd full fart i ugnarna och nu hoppas jag vi kommer kunna få igång några konkreta projekt till under 2015. Skärgården är även den en viktig kugge i hjulet i TeamÅland.

Nu kör vi!

kommentarer
  1. […] ca 35 miljoner euro, som vi inte har…), beslutat om pengar till Företagsam Skärgård ifrån Skärgårdsnämnden, middag igår kväll på Havsvidden med mina föräldrar som firade Guldbröllopsdag […]

    Gilla

  2. Bra gjort Frille. Äntligen!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s