Tjänsteman Sölve

Publicerat: 15 juni, 2015 i Politik

Idag fick jag ett mail ifrån Helge Paulsen som är projektkoordinator på Nordiska Ministerrådet, han skickade över en film ifrån förra årets sommarmöte med de nordiska jord/skog/fiskeriministrar som hölls i Selfoss på Island. Om det mötet kan du läsa mer här>>. Det var dock inte mötet han dokumenterat utan den officiella sångtävlingen mellan alla länders delegationer som sker efter middagen…

Första gången (sommaren 2012) när jag åkte på ministerrådets sommarmöte hade jag ingen aning om denna sångtävling (den historien kan du läsa om här>>) men till det här mötet hade jag funderat en tid på vad den åländska delegationen (Sölve & jag) skulle framföra för låt men kom inte på något riktigt bra, men när jag satt på flyget kom jag på vad jag skulle göra. Jag meddelade Sölve att jag tar ansvar över sången och han behövde inte göra något.

Sommarmötet var precis runt den tiden då Ålands LBU-program hade godkänts och Sölve (och jag) hade fått ta emot en hel del kritik. Jag höll först ett kort tal om vikten av att politiker har kunniga tjänstmän runt sig, för utan dom är vi ingenting och sen tog jag en stol och bjöd upp Sölve på scen, han hade ingen aning om vad som skulle ske.

Jag skrev texten på flyget till Island och kan väl meddela att jag har bearbetat texten lite sedan dess men såhär lät det, LIVE inför ca 100 personer, varav flera nordiska ministrar… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s