Var tacksam

Publicerat: 1 juni, 2015 i Politik

Jag var i Anderstorp i veckan och fick förmånen att hålla ett föredrag om Åland på näringslivsmässan Affärsracet. När jag förberedde min presentation och började sammanställa några av Ålands styrkor och framgångsfaktorer konstaterade jag återigen hur otroligt, fantastiskt och bra vi har det här på vår ö. De flesta av oss som bor här förstår att uppskatta det, men givetvis finns det även de som gnäller, de borde skämmas, på riktigt. Bara för att nämna något vi har att vara tacksamma över:

Självstyrelse, kontinuerlig inflyttning i över 40 år, arbetslöshetsgrad på 3,7 procent, hög sysselsättning, skuldfri offentlig ekonomi, egen administration av EU-programmen, ett näringsliv som gjort stora investeringar de senaste åren och ännu mer på gång, möjlighet att fördelar ca 20miljoner euro/år till allmännyttan, 2500 aktiva företag, ett bra företagsklimat, liten byråkrati, världsrekord i närdemokrati, närhet till allt och alla, bra resultat i PISA, små klasser, bra skolor, massvis med restauranger, shopping och hotell, stort utbud av sport/fritidsaktiviteter, starkt levande kulturliv, ren miljö, endast 18personer/kvadratkilometer, 10 minuter till jobbet, vi lever länge, mest soltimmar i Norden, färre sjukskrivningsdagar, internationellt samhälle med 90 nationaliteter och 50 språk, låg brottslighet, 8000 färjanlöp/år, flyg till/från Stockholm, Helsingfors & Åbo, två tidningshus, flera radiostationer, ett Casino, två badhus, Åland är helt enkelt det mesta och bästa samhället att leva och bo i.

Till dig som gnäller och är ”surgubbe/kärring”, läs ovanstående en gång till. Börja dra ditt strå till stacken, bli mer tacksamma över allt vi har och tänk positivt, framåt och arbeta för att ta bort de negativa tankar och influenser som frodas runt omkring dig.

Till dig som funderar på vart du skall flytta för att få ett bättre och rikare liv, sluta fundera och kom hit, du behövs för att vi skall kunna fortsätta utveckla vårt fantastiska ö-samhälle tillsammans.
Åland – här gör vi allt möjligt –

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s