Respekt förtjänas.

Publicerat: 23 maj, 2015 i Politik

BIxUFbGCIAEG9zsJag brukar inte svara på personliga påhopp förutom när det är ledarskribenter som uppenbarligen är ute efter att misskreditera, missförstå och förlöjliga men jag skrev igår, i sjuksängen, ett långt svar på centerns ordförande Harry Jansson senaste insändare. Du hittar insändaren här>>:

Jag brukar också vänta några timmar efter jag skrivit något i affekt, läsa om texten och redigera innehållet efter det. (något jag kan rekommendera att fler borde göra)

När jag läste mitt svar idag, där jag beskriver om de tillfällen jag ifrågasätter Harrys Jansson ledarskap och förmåga att som ordförande för ett regeringsparti ta ansvar över helheten, bygga förtroende, visa samarbetsvilja och regeringsduglighet inser jag att pajkastning aldrig varit min starka gren och så ställde jag mig frågan.

Är den här debatten värdig? Statsmannamässig? Lyfter den upp Åland på positivt sätt?
Svaret var nej, så jag sparar mitt inlägg till mina memoarer. Jag är övertygad om att de som väljer att jobbar konstruktivt, ihärdigt, långsiktigt, med glädje, ärlighet och är samarbetsvilliga är de som vinner folkets förtroende och det är på det sättet Åland stärks och vi måste möta utmaningarna i framtiden. Låt oss alla fokusera mer på det positiva och inte lägga energi på de negativa.

Till slut, att leda arbetet i ett parti som innehar regeringsmakten tillsammans med andra partier innebär ett extra stort ansvar. De som har det ansvaret måste jobba hårt för att hitta gemensamma lösningar, sätta laget framför jaget och skapa ett stark team där många olika viljor måste enas för hela Ålands bästa. Det är inget enkelt jobb och ställer extra krav på social kompetens, medmänsklighet och personkännedom. Helhetsansvar är inget lätt ansvar att bära, men det är något som krävs av den som skall axla Ålands viktigaste post efter tredje söndagen i oktober, lantrådsposten.

Vad Åland behöver är ledarskap, stabilitet, långsiktighet och framtidstro. Ett bra ledarskap kräver respekt, men respekt kan inte köpas, tas eller krävas. Respekt förtjänas.

kommentarer
  1. Anonym skriver:

    Tack.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s