Bomansons – Ett bra företagsexempel

Publicerat: 10 december, 2014 i Politik

bomansonsFör drygt 10 år sedan köpte jag min farmors hus i Ulfsby. Ett fullständigt galet renoveringsobjekt som tog flera år att renovera. Jag gjorde några korta filmer om hur projektet framskred, du hittar den första filmen här>>.

Jag kom att tänka på det idag efter att jag behövde fixa en ny blandare till duschen eftersom något är trasigt i den. Troligtvis termostaten, för det är varmt vatten i ca 10-15 sekunder sen blir det kallt. Eva har poängterat detta i cirka tre veckor, jag har själv märkt det på morgonen och tänkt fixa det men det har alltid kommit något emellan och så har jag glömt det. Idag när Evas dotter Ebba kom på besök och skulle duscha så fick jag en ganska klar uppmaning via SMS att fixa det J

Sagt och gjort, jag åkte till Bomansons på Vikingagränd och frågade om de hade någon termostat till min ORAS-blandare, jag fick till svar att det kanske inte är så enkelt men att jag kan få låna en ny och komma jag in med den gamla, så skulle de ha en tekniker att titta igenom den. Den tanken skulle jag aldrig själv ha kommit på, renovera en duschblandare?

Men sen kom jag att tänka på en annan sak.

När jag för ca tio år sedan åkte till samma ställe och skulle köpa en ny toalett eftersom den gamla i farmors hus var slut och läckte så frågade killen bakom disken –”Vad är det märke på den du har?
Jag svarade -”en Arabia”, han kontrade direkt med,
-”Den skall du inte byta ut. Köp den här reservdelssatsen istället och byt ut grejerna så har du en toalett som kommer hålla längre än alla nya”. Sagt och gjort, jag köpte några konstiga grejer, åkte hem, fixade och skruvade lite och såhär tio år senare så inser jag att jag aldrig haft något problem med den.

Kontentan, att köpa nytt är inte alltid det bästa. Nu lånar jag en blandare, lämnar in min gamla på reparation och känner att jag gör något miljömässigt hållbart, skapar arbete lokalt och medverkar till lokal tillväxt.

Rör det rör, rör det Bomansons. Tusen tack för bra service!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s