Företagsbesök till SALT

Publicerat: 14 november, 2014 i Politik

salt_nyIdag var jag bjuden till SALT på ett företagsbesök. SALT är ett levande hantverkshus med butik, ateljé och verkstad allt i ett. SALT är ett verkligt föredöme på vad kreativa hantverksföretagare kan göra när de gör något tillsammans. Ett hus fullt av färgsprakande konsthantverk, skapande, silver, keramik, glas, trä, smaker, tyger, smide, och konst på riktig åländska. Sa jag att ägarna alla är kvinnor, driftiga sådana och ett verkligt föredöme för många på Åland att ta lärdom av.

Inser att vi ifrån det offentliga uppmärksammar dessa företagare alltför lite och behöver göra betydligt mycket mer för att skapa förutsättningar för företag som SALT att växa. De har trots sviktande konjunktur ökat sin försäljning ordentligt det här året och har nu tagit steget och öppna en webshop. De gör precis det som jag vill att fler åländska företag skall göra, skapa ett skyltfönster på nätet, finnas i den digitala världen och sälja mer, utanför Åland.

Det var ett väldigt givande och konstruktivt möte där jag fick flera konkreta förslag att jobba vidare på ifrån min sida. Vi diskuterade flera olika initiativ som behöver åtgärdas som inte bara är hinder för SALT att växa utan för många småföretagare överlag på Åland. Ett av de viktigaste områden som jag tänker fokusera mycket av min tid på framöver är att försöka hitta ett smidigt system för att få e-handeln (gällande skattegränsen) att fungera smidigare, speciellt hitta system som underlättar för e-handel till Sverige. Tack SALT för veckans bästa möte.

Lovar att ni kommer se resultat och förändringar framöver, återigen tusen tack att ni tog initiativet och bjuda in mig.

kommentarer
  1. […] Annica Orres artikel och Nya Ålands vinklade rubriker och löpsedel (näst mest lästa inlägget) November – om mitt företagsbesök till SALT i sjökvarteret December – ett inlägg om att vi […]

    Gilla

  2. Anonym skriver:

    Tack och hoppas du hittar en lösning på skattegränsproblematiken. Jag har tappar massor med återförsäljare av mina produkter i Sverige p.g.a skattegränsen och allt arbete som det innebär, samt kostnaderna. Då har man verkligen lust att kasta in handduken och ”bara” ta anställning någonstans, men jag har jobbat som textilhantverkare med eget företag i 26 år och har tänkt göra det till mitt sista andetag, kan helt enkelt inte tänka mig något annat. Och då skulle det underlätta en hel del om man kunde sälja sina produkter utanför Åland på ett smidigt sätt, kunderna efterlyser detta med webbshop. Snälla, hjälp oss småföretagare, tack.
    MVH Stickstugan/ Lotta

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s