Stora och små beslut

Publicerat: 17 september, 2014 i Politik

aterkravDe flesta dagar tar jag en massa beslut, ibland stora, ibland lite mindre. Igår var en sådan dag där jag gjorde både ock. Bland annat beviljade jag ett investeringsstöd på 20% till en Smart Park i Eckerö på dryga €368.000,- en investering som äntligen kommer igång efter ca tio års arbete. En stor investering på över två miljoner euro. Bra för turismen, framtidstron, sysselsättningen och bygg/schakt-branschen på Åland. Kör hårt och lycka till Carin och Mattias.

Jag tog även ett litet beslut som jag inte tycker hör hemma på mitt bord. Med anledning av det beslutet har jag även bett avdelningschef Linnea Johansson att ändra i delegeringsfullmakten så att liknande beslut i framtiden inte skall tas av en minister. Jag har ändrat den fullmakten några gånger sedan jag började på den här posten, tidigare ministrar har tydligen gillat att skriva under en massa beslut/stöd/ansökningar. Jag har inte det behovet och anser principiellt inte att en politiker skall ta en massa småbeslut som är mer av förvaltningskaraktär eller ren och skär myndighetsutövning. Jag kan utveckla det här mer en annan gång.

Beslutet jag tog igår (på ministernivå) handlade om ett återkrav på €32,47,- (jo, du läste rätt…€32,47) eftersom jag inte kunde göra något annat än skriva under beslutet (även om jag anser att kostnaderna/hanteringen/byråkratin kostar mycket mer än det och syftet med stödet var till en förening…) pga att återkravet tydligen måste göras, så gjorde jag en liten knorr på det. Se bilden 🙂 Nu full fart i borgen, väntar första besöket om en liten stund. Nu kör vi.

kommentarer
  1. […] de ville bjuda mig på lunch för de pengar jag skickade åt dom tidigare i veckan, läs om det här>> Jag blev alltså bjuden på lunch för mina egna pengar, lite roligt är också roligt. Klockan […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s