En åländsk evenemangskalender. NU!

Publicerat: 27 augusti, 2014 i Uncategorized

Ärligt talat, hur svårt skall det vara att vi på Åland har EN officiell evenemangs/händelsekalender där allt som sker och kommer att hända syns enkelt och automatiskt. Det är inte bara en gång jag märkt senaste tiden att olika evenemang krockar i onödan med varandra.

Intressanta föreläsningar, seminarier eller händelser sker samtidigt, eftersom vi inte pratar med varandra digitalt. Jag är helt övertygad om att vi genom att skapa en OFFICIELL översiktskalender över vad som händer och sker på Åland skulle göra Åland attraktivare och intressantare.

kalenderIbland kommer givetvis krockar att ske men om alla som arrangerar något, vet när andra bokat ett evenemang, så behöver inte krockar ske i onödan eller så kan de förstärka varandra. Jag skall idag tillsammans med regeringen träffa VisitÅland och dess styrelse och jag tänker bland annat ta upp det här. Tyvärr så är nämligen deras evenemangskalender ärligt talat helt värdelös och det måste vara i hela Ålands intresse i allmänhet och VisitÅlands intresse i synnerhet att det här fungerar.

Kommer det inte att fungera inom kort erbjuder jag den här adressen gratis till den som skapar en kalender som fungerar 🙂 www.aland.today

kommentarer
 1. […] Juli –  jag publicerade några sommarfilmer över Åland som jag tagit med min drönare Augusti – skrev ett inlägg om en gemensam evenemangskalender (det jobbet går vidare) September […]

  Gilla

 2. […] 1. Om ”bankskatten” Plats 2. Om ett bra exempel på modern företagsamhet Plats 3. Om en åländsk evenmangskalender Plats 4. Om när centern skickar ett pressmeddelande om LBU-programmet Plats 5. Om små ord och […]

  Gilla

 3. Bengt Hellström skriver:

  Problemet är att de flesta tycker att de borde finnas någon koordinator ,men när de kommer till eget evenemang så DE går inte att flytta , nästa säger bra förslag men den helgen har vi alltid haft vårt evenemang så DE ändrar vi inte på men annars bra idé o.s.v …..

  Gilla

 4. fredrikkarlstrom skriver:

  Det är absolut inte VisitÅlands fel, eller någon annans, att goda initiativ krockar eftersom det inte finns någon officiell händelsekalender så sker givetvis detta. Det här är uppenbarligen något som berör många och många har varit frustrerade över att inte fungerar.

  Jag är övertygad om att en synkronisering av allas event, seminarier, föreläsningar och evenemang vinner på att marknadsföras och synliggöras tillsammans. Givetvis kommer det krävas lite resurser och administration (men det handlar inte om många timmar i månaden) som någon måste stå för och när det handlar om någon är det oftast landskapet, alltså är bollen tillbaka på mig 🙂

  Har redan blivit kontaktad av flera personer, företag och organisationer som har förslag på lösningar och hur det kunde göras. Tar upp det här med samordningsgruppen (VisitÅland, Ålands Näringsliv och Landskapsregeringen) det här fixar vi!

  Gilla

 5. Det att evenemangen krockar med varandra kan jag inte göra så mycket åt. Hur evenemangskalendern fungerar kan jag däremot åtgärda och det är en av de viktigaste saker vi jobbar med under hösten.
  Funktionaliteten mot användaren är prio 1.
  Möjligheten för evenemangsarrangörer att själva lägga till evenemang är prio 2 (funktionaliteten finns redan).
  Möjligheten att dela ut kalendern till andra sajter är prio 3. Då kan LR infoga ett urval av evenemangen på er nya sajt som vi ser framemot

  Gilla

  • Thorsten skriver:

   Användarvänlighet skulle vara en självklarhet för alla som skapar sajter. Inget att prata mycket om.

   Om det finns redan funktionaliteten att evenemangsarrangörer själva kan lägga till evenemang är det bara att starta denna funktionalitet som beta-version. Bra att åtgärda eventuella fel innan den nästa högsäsongen kommer helt oförväntat 😉

   Att skapa iframe-versioner för att integrera kalendern i andra sajter är inte heller raketvetenskap.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s