Vill du bli företagare eller entreprenör?

Publicerat: 19 augusti, 2014 i Politik
Etiketter:, , ,

Ta_forsta_steget.inddDet finns ingen dålig tid i livet att ta steget att bli egen företagare. Har du en idé, tjänst eller produkt du tror du kan sälja till någon annan, varför inte gör slag i saken och dra igång. Tro mig, gillar du att jobba, bestämma över dig själv, ditt eget liv och din tid finns det inget bättre livsval. Det är inte enkelt men har du aldrig försökt kan du inte riktigt veta. Den här hösten/vintern ger vi dig chansen, möjligheten och verktygen. Det finns två alternativ som jag skulle vilja rekommendera dig. 

Det första alternativet är för dig som känner att du kanske inte riktigt är mogen att kasta dig ut i det okända utan skulle vilja veta mer. Då har vi Företagarskolan som ger dig en översikt i företagandets villkor och grunderna gällande bokföring, moms, beskattning, marknadsföring och affärsjuridik. Totalt sex olika teman, två halvdagar 14-18 per tema alltså totalt 12 tillfällen.
Läs mer om det här>> Företagarskolan

business_labDet andra är för dig som redan nu vill visa Åland och världen vad du går för. Du har en produkt, tjänst eller idé som redan kan börja säljas,  du har tydliga tillväxtambitioner och du har en partner du vill samarbeta med. Har du det skall du söka till Åland Business Lab som drar igång i höst. Det finns en del kriterier du måste uppfylla och platserna är begränsade så de med bästa förutsättningar kommer kunna ges den här möjligheten. Fyller du urvalskriterierna och kommer in erbjuder vi dig detta :

 • Ett hårt arbete
 • Ett enkelt kontorsrum i åtta månader utan kostnad, inkl internetuppkoppling och en fast telefonlinje
 • Tillgång till ett förstklassigt partnerprogram (Ålandsbanken, Ålands Företagsbyrå,DKCO,April Kommunikation)
 • Coaching från erfaren personal
 • Företagen får tillgång till varandra – att arbeta vägg i vägg i en entreprenöriell miljö där idéer, kunskap och nya perspektiv är bara ett par dörrar bort

Det bästa tillfället att plantera ett träd är för tjugo år sedan, det näst bästa är idag
Kinesiskt talesätt

kommentarer
 1. […] Förutom dessa inlägg har många andra fått stor spridning, inlägg om TAXI:n på Åland, om mitt svar på den ”självförhärligande” ledaren som Rosenqvist skrev, om den landbaserade fiskodlingen, ett inlägg om du vill bli företagare eller entreprenör. […]

  Gilla

 2. […] beslutat att dra igång så kan landskapet hjälpa dig på vägen. Läs vad vi kan göra för dig här>>> men kom ihåg att det är du som måste göra jobbet och mycket jobb blir det 🙂 […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s