Några sommarflygfilmer ifrån Åland

Publicerat: 31 juli, 2014 i Politik

dji-phantom-2-vision-plus-2Som du märker så händer inte så mycket på den här sidan just nu. Det beror på att jag är på semester och försöker tänka och göra annat än politik, men det går väl sådär, för telefonen och mailen har inte semester :). Jag är tillbaka i verkligheten och kör med fullfart igen den 11 augusti.

Något jag sysslat lite med under semestern är att ”leka” med min nya leksak, en drönare. En liten flygande radiostyrd ”multirotorhelikopter” som för bara några år sedan hade varit omöjlig att köpa och där kvaliteten på bilderna och flygtiderna hade varit värdelösa.

Senaste året har en revolution börjat där kvaliteten, flyglängden och tekniska lösningar sker i samma takt som när datorerna eller mobiltelefonernas utveckling tog fart. Jag tror det här bara är början på något som kommer förändra mycket, framöver. Förutom att kunna direktsända händelser där man annars inte kan vara så tror jag  nya användningsområden kommer att uppkomma inom många olika områden. Lantbrukare kan övervaka sina åkrar, SAR (search and rescue) uppdrag kommer kunna bli betydligt effektivare, kartmaterial kunna göras mycket mer detaljerade. Kanske varor kommer transporteras automatiskt till skärgården via drönare snarare än vi tror… Fantasin (och myndigheter som troligtvis kommer börja sätta gränser på detta) är det som begränsar. Hur som helst är robotar och automatiserade maskiner framtiden, det här är bara början.

Här kan du se några filmer jag gjort ifrån vårt vackra Åland. Dela dom gärna om du gillar vad du ser.kommentarer
  1. […] tänkte på mig då. Juni – Skrev om ett mail jag fått, gällande en potentiell inflyttare Juli –  jag publicerade några sommarfilmer över Åland som jag tagit med min drönare Augusti […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s