Jourhavande minister

Publicerat: 14 juli, 2014 i Politik

crisis-management-road-signs-300x199Den här veckan är det jag som bestämmer i landskapet, iallafall om någon tjänsteman ifrån någon avdelning i självstyrelsegården har något ärende som måste föredras och beslutas om. Varje år får vi ministrar fyra veckor sommarsemester men inte i rad utan med en veckas jour någonstans i ledigheten. Förra veckan var jag ledig och om allt går som det skall så har jag mina resterande tre veckor från nästa vecka.  

I ärlighetens namn skall jag väl inte säga att ärendena översvämmar mitt skrivbord just nu utan man hinner med ganska mycket annat som man annars inte hinner med. Håller som bäst på planerar upp hösten, blir en väldigt intensiv sådan. Här kommer ett axplock ur vad jag sysslat med idag :

  • Planerat upp och bokat in ett två dagars besök av mina Färöiska ministerkollegor (dock inte riktigt lätt att få tag i alla personer jag vill få tag i men lyckats störa fem företagsledare på deras semester underdagen, fortfarande några jag inte fått tag på, fortsätter imorgon…)
  • Börjat planera två olika seminarier. Ett om Skärgårdens framtid och ett annat om att vi behöver bygga mer och högre i trä (mer info om detta i augusti men boka redan upp den 12 september om du är intresserad av att bli inspirerad och få mer information om att bygga höga hus i trä)
  • Planerar även ett digitaliseringsseminarium i höst som jag hoppas mycket på…

Där emellan har jag hunnit träffa en företagare som var upprörd över näringsrätten eller snarare vår dåliga tillsyn över hur den fungerar, har mycket att säga om näringsrätten och kommer med ett inlägg om den under veckan. Däremellan har jag svarat på några arga mail och på några mail som legat obesvarade för länge. Vill du mig något är den här veckan en bra vecka att ta kontakt, iallafall för min del. Gör det, hör av dig om det är något du funderar på, något förslag du tycker jag borde göra något åt, eller bara behöver prata med någon en stund 🙂
Jag är bokad för lunch imorgon tisdag men tillgänglig onsdag & torsdag. Om allt är under kontroll och du inte har något behov av mig så vill jag önska dig en skön sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s