Skraknästet 2014

Publicerat: 4 februari, 2014 i Politik

skrak_annonsJag deltog idag i en presskonferens om Skraknästet 2014 som går av stapeln den 12 maj 2014 i samband med Ålands Näringslivs årsmöte på Alandica. Det här är tredje gången vi arrangerar denna innovations/företagsidé tävling. Den stora nyheten för i år är att vi breddar och öppnar upp den för alla innovativa idéer såväl tekniska uppfinningar som nya tjänsteinnovationer. Alltså det är inte bara fokus på turistiska satsningar utan alla personer, föreningar eller företag som vill testa/förverkliga en ny produkt, uppfinning eller tjänst kan vara med och tävla om €10.000 euro för att ta idéen till ett förverkligande.
Vad är det då som gäller :

  • Alla kan delta, enskilt eller tillsammans i team
  • Idén kan vara under utveckling
  • Förslagen som kommer in är konfidentiell, förutom de fem som går till final

En jury bestående av mig, näringschef Linnea Johansson, Ålands Näringslivs VD Anders Ekström, Visit Ålands VD Lotta Berner-Sjölund och näringslivsutvecklare Dan Backman går igenom samtliga bidrag och väljer ut fem stycken som går till final den 12 maj
”Skrakarna” som slutligen på plats bestämmer vem/vilka som vinner är :

  • Carin Holmqvist – VD Ålands Investerings Ab
  • Håkan Clemes – VD Andelsbanken
  • Emilia Kinnunen – Driftig UF-företagare
  • Henrik Lundberg – VD Posten Åland
  • Johanna Backholm – vice VD Paf

Förutom ära och berömmelse står €10.000 på spel för att användas till genomförande/utveckling av det eller de förslag som ”Skrakarna” anser bäst motsvarar de ställda kriterierna samt har störts potential att förverkligas

Tidtabellen ser ut som följer :
21.03.2014 – skall alla produktidéer/tävlingsbidrag vara inlämnade till Landskapsregeringen
28.03.2014 – juryn träffas för att välja ut de som går vidare till final
04.04.2014 – alla som sänt in bidrag får besked om de gått vidare
12.05.2014 – finalen hålls på Alandica

Vill du ha mer information eller anmäl ditt intresse gör du det genom att sända en kort presentation med affärsidé, plan för genomförande och budget senast den 21 mars 2014 till näringslivsutvecklare Dan Backman på dan.backman@regeringen.ax eller ring honom på tel +358 (0)18 25000.

Du hittar kontinuerligt mer information om Skraknästet här>>
Vill du läsa om de senaste två årens tävlingar, deltagare och vinnare så hittar du det här>>

Sätt igång, var med och lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s